Agenda d’activitats amb concerts, teatre, expos, estrenes… Tot el que no et pots perdre de la ciutat!!

Jul
3
dl.
Exposició: La model ens parla. 113 anys.
Jul 3 @ 09:00 – Nov 26 @ 22:00

La Model es podrà visitar, amb cita prèvia, des del 3 de juliol fins al 26 de novembre de 2017. Totes les visites seran concertades i gratuïtes i duraran aproximadament una hora i mitja. La visita es planteja com una experiència i un recorregut de coneixement i aprenentatge. Es fa en grup seguint un itinerari ben definit.

D’una banda, es podran veure alguns dels elements emblemàtics de la presó (pati d’accés, els cancells i el passadís d’accés, el panòptic; la quarta galeria, el locutori i la paqueteria) i també es podrà visitar l’exposició “13 històries de la Model”, situada a la cinquena galeria. L’exposició presenta 13 moments i 13 persones o col·lectius emblemàtics de la història de la presó i de la seva vinculació amb la història de la ciutat i del país, com per exemple, el president Companys, Ferrer i Guàrdia, Puig Antich o el Vaquilla.

Podeu fer les inscripcions en aquest enllaç.

Jul
5
dc.
Exposició: Weegee by Weegee @ Fundació Foto Colectania
Jul 5 @ 09:00 – Nov 5 @ 14:00

Weegee, pseudònim d’Arthur Fellig, signava totes les seves fotos com “Weegee The Famous”. La seva actitud despreocupada i les seves aventures van inspirar films de cinema negre com The Public Eye “(Howard Franklin, 1992), L.A. Confidential(Curtis Hanson, 1997), Road to Perdition (Sam Mendes, 2002) o Nightcrawler (Dan Gilroy, 2014).

La mostra presenta una acurada selecció del seu treball, des d’imatges de crims, incendis o accidents fins a escenes d’esdeveniments socials i populars, com les aglomeracions a les platges de Coney Island o en altres llocs d’oci dels novaiorquesos d’aleshores. Una de les singularitats d’aquesta exposició de Foto Colectania és que mostra al costat de les fotografies de l’autor, materials originals dels diaris i revistes on es van publicar les seves imatges així com els fotollibres més cèlebres del reporter, com l’edició original de “Naked City “, que es va publicar el 1945 i es va convertir immediatament en un best-seller.

 

Jul
19
dc.
Exposició: Giorgio de Chirico @ Caixa Forum
Jul 19 @ 09:00 – Oct 22 @ 21:00

Giorgio De Chirico és un dels artistes més desconeguts i a la vegada més importants del segle XX. Si mirem quadres de Marx Ernst, Picasso o Dalí de seguida els reconeixerem. Tanmateix, les pintures de De Chirico ens semblaran molt familiars, potser no encertarem a dir l’autor i inclús les confondrem amb les obres dels artistes citats. I la raó és ben senzilla. Ernst, Picasso i Dalí són tres dels artistes que beuen de l’art de De Chirico. Ara tindrem una immillorable oportunitat per descobrir a Giorgio De Chirico gràcies a la magnífica exposició que es podrà veure a CaixaForum fins al 22 d’octubre.

Oct
20
dv.
Mercat de mercats @ Avinguda de la Catedral
Oct 20 @ 19:00 – Oct 22 @ 22:15

Mercat de Mercats
Entre els dies 20 i 22 d’octubre l’Avinguda de la Catedral s’omplirà de gastronomia i productes de mercats amb motiu de la celebració de la 8a fira Mercat de Mercats. Aquesta edició arriba amb més producte fresc, més consells i més propostes, i amb una clara aposta per l’alimentació sana, saludable i de proximitat.

Oct
21
ds.
48h Open House
Oct 21 @ 09:00 – Oct 22 @ 20:00

48H OPEN HOUSE BCN, un projecte obert a tothom i sense ànim de lucre que va començar a Barcelona l’any 2010. Una iniciativa transversal, adreçada especialment als barcelonins, que implica la participació de diferents agents socials, tècnics i artístics per “obrir la bona arquitectura a la ciutat”. L’Objectiu és fer-los viure l’arquitectura i la ciutat, de forma didàctica durant un cap de setmana a l”any, gràcies a més de 200 activitats tutoritzades per profesionals de l’arquitectura.

Concert Daniel Romano @ Sala Rocksound
Oct 21 @ 19:00 – 23:00
Oct
26
dj.
XV edició de l’IN-EDIT
Oct 26 @ 18:00 – Nov 5 @ 23:30

Arriba una nova edició de l’In-Edit, efectivament, el Festival Internacional de Cine Documental Musical de BarcelonaDel 26 d’octubre al 5 de novembre, arriba la 15a edició del festival que abraça Cinema i Música, oferint el millor i més selecte cinema documental sobre música. Un any més, la graella és de traca.

Més info: www.bcncultura.cat/activitats/festivals/in-edit-2017/

Nov
18
ds.
Concert Father John Misty @ Razzmatazz
Nov 18 @ 20:00 – 23:30