Agenda d’activitats amb concerts, teatre, expos, estrenes… Tot el que no et pots perdre de la ciutat!!

Jul
3
dl.
Exposició: La model ens parla. 113 anys.
Jul 3 @ 09:00 – Nov 26 @ 22:00

La Model es podrà visitar, amb cita prèvia, des del 3 de juliol fins al 26 de novembre de 2017. Totes les visites seran concertades i gratuïtes i duraran aproximadament una hora i mitja. La visita es planteja com una experiència i un recorregut de coneixement i aprenentatge. Es fa en grup seguint un itinerari ben definit.

D’una banda, es podran veure alguns dels elements emblemàtics de la presó (pati d’accés, els cancells i el passadís d’accés, el panòptic; la quarta galeria, el locutori i la paqueteria) i també es podrà visitar l’exposició “13 històries de la Model”, situada a la cinquena galeria. L’exposició presenta 13 moments i 13 persones o col·lectius emblemàtics de la història de la presó i de la seva vinculació amb la història de la ciutat i del país, com per exemple, el president Companys, Ferrer i Guàrdia, Puig Antich o el Vaquilla.

Podeu fer les inscripcions en aquest enllaç.

Jul
5
dc.
Exposició: Weegee by Weegee @ Fundació Foto Colectania
Jul 5 @ 09:00 – Nov 5 @ 14:00

Weegee, pseudònim d’Arthur Fellig, signava totes les seves fotos com “Weegee The Famous”. La seva actitud despreocupada i les seves aventures van inspirar films de cinema negre com The Public Eye “(Howard Franklin, 1992), L.A. Confidential(Curtis Hanson, 1997), Road to Perdition (Sam Mendes, 2002) o Nightcrawler (Dan Gilroy, 2014).

La mostra presenta una acurada selecció del seu treball, des d’imatges de crims, incendis o accidents fins a escenes d’esdeveniments socials i populars, com les aglomeracions a les platges de Coney Island o en altres llocs d’oci dels novaiorquesos d’aleshores. Una de les singularitats d’aquesta exposició de Foto Colectania és que mostra al costat de les fotografies de l’autor, materials originals dels diaris i revistes on es van publicar les seves imatges així com els fotollibres més cèlebres del reporter, com l’edició original de “Naked City “, que es va publicar el 1945 i es va convertir immediatament en un best-seller.

 

Jul
19
dc.
Exposició: Giorgio de Chirico @ Caixa Forum
Jul 19 @ 09:00 – Oct 22 @ 21:00

Giorgio De Chirico és un dels artistes més desconeguts i a la vegada més importants del segle XX. Si mirem quadres de Marx Ernst, Picasso o Dalí de seguida els reconeixerem. Tanmateix, les pintures de De Chirico ens semblaran molt familiars, potser no encertarem a dir l’autor i inclús les confondrem amb les obres dels artistes citats. I la raó és ben senzilla. Ernst, Picasso i Dalí són tres dels artistes que beuen de l’art de De Chirico. Ara tindrem una immillorable oportunitat per descobrir a Giorgio De Chirico gràcies a la magnífica exposició que es podrà veure a CaixaForum fins al 22 d’octubre.

Aug
6
dg.
Cicle de cinema: Robert Mitchum @ Filmoteca
Aug 6 @ 15:00 – Aug 31 @ 23:00

El cinema negre i el western van consolidar la seva reputació de tipus dur i n’han fixat el rostre en la memòria dels espectadors, però Mitchum també va demostrar els seus dots d’actor dramàtic en films com ara The Night of the Hunter i Ryan’s Daughter. Aquest mes es compleixen 100 anys del seu naixement.

http://www.filmoteca.cat/web/programacio/cicles/centenari-de-robert-mitchum

Aug
8
dt.
Gandules @ CCCB
Aug 8 @ 15:00 – Aug 24 @ 23:30


La programació d’aquest any de Gandules’17 – Gas Natural Fenosa els ret homenatge a través de nou pel·lícules protagonitzades per dones que trenquen estereotips i no responen a les convencions: femmes fatales, rebels quotidianes, mares imperfectes o dones violentes són les protagonistes d’un programa que inclou films de totes les èpoques, gèneres i nacionalitats.

Del 8 al 24 d’agost, tots els dimarts, dimecres i dijous a les 22.00 al Pati de les Dones. Entrada gratuïta. L’aforament és limitat. En cas de pluja, la sessió es traslladarà al Hall del CCCB.

 

 

Aug
23
dc.
Concert PJ Harvey @ Poble espanyol
Aug 23 @ 20:00 – 23:00

La cantautora anglesa PJ Harvey, tornarà a Barcelona el 23 d’agost, un any després de presentar el seu darrer disc « The Hope Six Demolition Project » a la ciutat, per delectar els fans amb els temes més destacats de la seva carrera.