PUBLICAT: 16/02/2010 PER: Marta : 1

La nostra proposta, aquest cop, comença per la visita al darrer far marítim construit a Espanya el segle XX, obra de l’arquitecte Josep Maria Llinàs, i que a més a més és el que té la torre més alta de tot Catalunya. La torre és octogonal i està coronada per un mirador cobert. Per arribar-hi tan sols cal que camineu passeig marítim avall.

La platja de Torredembarra té 2 km de llargària. A la banda oposada al far es pot observar un tros de litoral marítim pràcticament verge, els Muntanyans, amb dunes semimòbils i llacunes d’aigua salabrosa. És un punt de parada en les rutes de les aus entre el Delta del Llobregat i el Delta de l’Ebre, tot i que també hi ha espècies autòctones. Podeu deixar el cotxe al port de Torredembarra i passejar fins els aiguamolls.

Deixem la mar per conèixer el nucli antic de Torredembarra, on el clar protagonista segons el nostre parè és el castell, l’únic edifici civil de nova planta que es conserva a Catalunya del renaixement català. Està situat al punt més alt de la vila i actualment allotja les dependències del consistori, per la qual cosa si hi aneu entre setmana podreu entrar i contemplar el bell pati interior porticat. Ben a prop del castell es troba un dels dos pòrtics de la muralla del segle XVII que es conserven, el pòrtic de les padrines. Tot passejant i badant pels carrers que envolten el castell el vianant pot topar-se amb excel·lents edificis dels segles XVIII i XIX.

I si us agrada la història i els jaciments, què millor que acabar la jornada amb la visita a la Vila del Moro (segles II aC-II dC), conjunt format per unes termes, una zona residencial i una àrea de serveis.

Patronat Municipal de Turisme de Torredembarra
Passeig Rafael Campalans, 10
Tel.: 977 64 45 80 Fax: 977 64 38 35

Les festes de la vila
Festa Major Petita: 15 de juliol.
Festa Major o de Santa Rosalia: 4 de setembre.

Algunes propostes gastronòmiques

· Restaurant Pizzeria Lina
Menú migdia entre setmana: 10’90 €.
Adreça: Carrer Major, 29. Tel.: 977 64 32 92

· Club Marítim
Preu mig de la carta: 20 €. Recomanables els arrossos.
Adreça: Passeig Colom sn. Tel.: 977 64 27 98

· Al Capone
Preu mig de la carta: 15-25 €.
Situat al port de Torredembarra. Tel.: 977 64 33 37
Tancat per Nadal.

Comments are closed.