‘Homes’, d’Isabel-Clara Simó

0

L’història del retrobament de dos antics amics que fingeixen ser feliços amb les seves dones, la redacció d’un xiquet que delata els maltractaments del seu pare envers la família, el desig d’un professor per una alumne, un home que es vesteix de la seva difunta dona, una parella d’homes que ha d’explicar als pares d’un d’ells la seva relació… aquestes són una petita mostra de les vint-i-dos històries que podem trobar a la nova novel·la Homes d’Isabel-Clara Simó, que es presenta dijous 11 de març a les 19h a la Casa del Llibre.

Isabel-Clara Simó (Alcoi, 1943) , doctora en filologia romànica i que ha exercit l’ensenyament a la Universitat Pompeu Fabra, va rebre  aquest encàrrec de la mà del seu editor, que va insistir després de l’èxit de Dones (1997), amb més de 125.000 exemplars venuts. La mateixa autora afirma que “tenia ganes d’escriure un llibre sobre els homes. He fet servir ironia, és clar, però m’he fixat de debò en ells. I els he vistos xuletes, però també dominants; violents però també violentats; triomfadors, però també derrotats. També els he vist bojos d’amors, i sensibles a les desgràcies de les dones, i alhora n’he trobat d’absolutament mancats de qualsevol forma de comprensió envers les dones i d’una insensibilitat diamantina. Hi ha de tot.”

Per realitzar aquest acostament l’autora no s’ha basat en persones concretes, tal i com va afirmar a la presentació, sinó que ha plasmat algunes pinzellades de la realitat dels homes d’avui en dia. Isabel-Clara Simó afirma que “cada home retrata una actitud, però el llibre no és pas un manual d’adjectius d’homes“.

Isabel-Clara Simó

Una carrera literària intensa i sòlida amb èxits com És quan miro que hi veig clar, Premi Víctor Català 1978, Ídols, Premi de la crítica País Valencià 1986; Històries perverses, Premi de la crítica Serra d’Or 1993, o La salvatge, Premi Sant Jordi 1993; ens regala aquest cop un conjunt d’històries breus, incisives, amb una prosa àgil i brillant que ens despullen l’univers masculí a través d’uns relats que barregen humor, ironia i “mala baba.

L’editorial Bromera ha preparat un espai web sobre la novel·la amb un tràiler, tres relats descarregables per a fer un primer tast d’Homes, un espai d’opinió del lector, un concurs, uns tests que conviden a l’internauta a descobrir si s’assembla a algun personatge de la novel·la… infinitat d’aplicacions que us convidem a veure. Per conèixer una mica més l’autora aquí teniu una entrevista:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SbwzHIVEHOg]

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.