PUBLICAT: 30/09/2010 PER: Mireia Martínez : 0

Façana del restaurant Envalira

Si busques un arròs bo de debò i casolà el restaurant Envalira és el teu lloc. Sobre uns 20/30 € per persona et pots prendre una ració abundant de paella en aquest local que porta anys i panys (des del 1972) al barri de Gràcia. Per més d’un, aquest local situat a una cantonada de la Plaça del Sol, no haurà cridat la seva atenció per la discreta aparença. Els vidres foscos no deixen entreveure l’interior i la carta no es pot consultar des de l’exterior, fet que no invita a entrar pels que no coneixen el lloc.

L’Envalira no s’està per la decoració, i els que jutgin el menjar del lloc per la novetat en el mobiliari, millor que no trepitgin l’Envalira. Una primera sala, amb la barra i 3 taules perpendiculars amb sofàs de plàstic marró i després una sala amb taules allargades on pots estar ben a prop del veí perquè s’acaba omplint.

L’Envalira es coneix pels seus famosos arrossos, però també hi ha altres opcions per escollir. De primer plat hi ha varietat d’amanides (amanida d’estiu 5,50€, espàrrecs amb maionesa 6€ o el pisto a la bilbaina 6€, que delata els orígens del nord dels propietaris), o potser si sou varis triar quelcom “per picar” com les escopinyes al vapor 12€, o els bunyols de bacallà 12€ o el pernil ibèric d’aglà 16€.

Endívies al roquefort

De segon plat és obligat que mengeu un arròs. Tots són boníssims, però potser el més conegut és l’arròs a la milanesa (11€/persona) amb carn amb pollastre, filet de porc, pernil salat i formatge fos que el poden confondre amb un risotto, però no ho és. Un clàssic és la paella especial (12€/persona), el típic arròs amb peix i carn o l’arròs negre (12€/persona). També hi ha la possibilitat d’escollir peix o marisc com la cueta de rap al forn amb cloïsses i escamarlà (15€) o el bullit de rap amb arròs, ceba i cloïsses (15€).

Paella especial

El postre que us recomanem és la crema catalana envalira: crema catalana amb maduixes, pinyons, mel, kiwi i nata. Un postre boníssim i fantàstic per compartir perquè amb l’arròs t’hauràs atipat.

Restaurant Envalira
Plaça Sol, 13
Telf: 93 218 58 13
Horari: de 13 a 16:30h i de 20h a 00:30h
Tancat dilluns. Millor reservar perquè s’omple.