Boom Festival 2010

0

Del 18 al 26 d’agost es celebra la vuitena edició d’aquest festival independent amb 13 anys darrere l’esquena que es regeix per la lluna plena del mes d’agost. El llac Indanha-a-Nova (Portugal) és la seu del Boom Festival amb l’aigua, un element essencial en el planeta avui en dia, com a temàtica central. L’argument del Boom Festival és que estem “immersos en un feixisme econòmic on es destrueixen els drets de les persones pels recursos naturals, ja que aquest feixisme econòmic està destruint els recursos del nostre planeta Terra“. La UN Environment Agency alerta que uns 3 bilions de població patirà la manca d’aigua d’aquí a 50 anys (quan ja un 40%  de la població mundial hi està afectada) i es preveu que cap al 2025 48 països patiran una severa manca d’aigua.

La bioconstrucció d’espais a través del bambú, escultures artístiques basades en pobles indígenes del Carib, obres pictòriques que inviten a la reflexió o instal·lacions audiovisuals són algunes de les mostres artístiques de l’edició d’aquest 2010, que inviten a la reflexió sobre el tema de l’aigua d’enguany. Tot això acompanyat d’un “espai de curació” amb teràpies, tallers, conferències, meditació i moltes més pràctiques, que tenen lloc en un entorn envoltat de jardins que contribueix al benestar físic, mental i espiritual de l’assistent al festival.

La música (ambient, chill trance, funk, dub, reggae o músiques del món) també participa d’aquest festival de cultura on també hi tenen cabuda els nens, que poden gaudir d’espectacles i activitats fetes a mida per ells. És un dels pocs festivals respectuós amb el medi ambient, ja que recicla l’aigua que s’utilitza a les dutxes de l’acampada emprant-la pels sanitaris en una zona de camping amb cuina comunitària, empra generadors alimentats per oli vegetal utilitzat, plaques fotovoltaiques, etc.

L’abonament del Boom Festival costa 155€ fins el 13 de març, i té una capacitat màxima de 26.000 persones. Us convidem a que feu una ullada a la web del Boom Festival 2010 i aquí teniu un vídeo que concentra la mirada en el tema central d’aquesta edició, l’aigua:

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.