PUBLICAT: 27/12/2010 PER: Mireia Martínez : 0

Salvat-Papasseit retratat durant la seva estada en un sanatori del Rosselló. . Fons familiar de Joan Salvat-Papasseit. Biblioteca de Catalunya. Salvat-Papasseit. Poetavantguardistacatalà. Arts Santa Mònica - 2010Des del passat 23 de desembre i fins el 3 d’abril de 2011 es pot visitar a l’Arts Santa Mònica l’exposició Salvat – Papasseit poetavanguardistacatalà. Comissariada per Pilar Bonet i Maia Creus, es divideix en tres espais on més de 100 documents originals de l’autor i reinterpretacions de la seva obra per artistes com Francesc Abad, Isabel Banal i Jordi Canudas, permeten fer un recorregut cronològic per la biografia de vital i intel·lectual de Joan Salvat-Papasseit (1894-1924).

La sala ‘L’Ateneu‘ està centrada en el lloc de formació i de col·lectivitat política, que representa el temps on la consciència social i periodística de l’artista despertà. A la sala ‘La Galeria‘ es pot observar l’àmbit artístic on art i artistes es trobaven a les Galeries Laietanes, lloc on l’avantguarda europea convergí, i on Salvat treballà. A ‘El Sanatori‘, podem veure representada l’última etapa del poeta relacionada amb amb el temps de convalescència i reclusió física i estètica.

Durant la viència de l’exposició hi ha diferents activitats programades, de les que destaquem la Ruta Joan Salvat-Papasseit per la Barceloneta, on es faran visites literàries d’una durada de 2 hores recorrent els espais salvatians de la Barceloneta els Dissabtes 15/01/11, 12/02/11 i 12/03/11. Comencen a les 12h.

Exposició sobre Salvat-Papasseit a l’Arts Santa Mònica