Agenda d’activitats amb concerts, teatre, expos, estrenes… Tot el que no et pots perdre de la ciutat!!

Apr
2
dt.
Centenari de United Artists: els anys Chaplin-Pickford @ Filmoteca de Catalunya
Apr 2 @ 17:00 – May 31 @ 22:00

Veure programació completa a: www.filmoteca.cat

Els llunàtics s’han fet càrrec del manicomi”, va dir el president de Metro Pictures, Richard A. Rowland, quan es va assabentar, ara fa cent anys, que el còmic Charles Chaplin, l’actriu Mary Pickford, l’actor Douglas Fairbanks i el cineasta David W. Griffith, considerat el pare del cinema clàssic, havien creat la United Artists.

En una època en què els empresaris pagaven sous injustos mesurats per metratge de pel·lícula rodada, els quatre noms més grans de la indústria del cinema —tots ells pioners de l’star system— es van unir per canviar les regles del joc creant aquesta companyia cinematogràfica amb la voluntat de privilegiar els creadors, atorgant-los un dret inèdit de control artístic i comercial. D’aquesta manera es va encetar una nova era en el cinema en la qual l’entreteniment sofisticat i elaborat dels espectadors es va igualar a l’interès pel rendiment pecuniari. Després de distribuir les produccions dels seus fundadors i d’altres noms com el de Rudolph Valentino o Gloria Swanson, la major, amb el temps, va trobar dificultats financeres i d’altra índole que van propiciar que l’estudi anés passant de mans fins a integrar-se a l’MGM. Això no obstant, pel camí ens ha deixat un niu de títols mítics del setè art.

Apr
22
dl.
BCN Film Fest
Apr 22 @ 17:00 – Apr 30 @ 23:59

El festival programa 59 pel·lícules i torna a oferir produccions que giren entorn de l’eix temàtic Cinema, literatura i història, centrades sobretot en grans personalitats i esdeveniments històrics de rellevància.

Mike Leigh, Rupert Everett, Jeremy Irons, Agustí Villaronga, Manuel Huerga, Remi Bezançon, Alexis Michalik i Agustina Macri són alguns dels convidats que visitaran Barcelona en la tercera edició del festival BCN Film Fest.

Apr
25
dj.
D’A Film Festival
Apr 25 @ 18:00 – May 5 @ 23:59

Més informació: dafilmfestival.com

D’A Film Festival Barcelona