58è Festival de Sant Sebastià-Donostia Zinemaldia

0

Un veterà com Felipe Cazals (Las poquianchis) serà l’encarregat d’inaugurar la nit del 17 de setembre el 58 Festival de Cinema de San Sebastián (Donostia Zinemaldia). El seu film Chicogrande, on narra la lluita de Pancho Villa i l’entrega d’un jove per ajudar aquest, obrirà un certamen on Li-Hao amb Addicted to Love, John Sayles amb Amigo, Agustí Villaronga amb Pa Negre, José María de Orbe amb Aita, Gilles Paquet-Brenner amb Elle s’appelait Sarah, Victoria Galardi amb Cerro Bayo (també opta a  Opta al Premi Kutxa-Nuevos Directores), Judith Colell i Jordi Cadena amb Elisa K, Kim Jee-Woon amb I Saw the Devil, Óscar Aibar amb El gran Vázquez, Bent Hamer amb A casa por Navidad, Daoud Aoulad-Syad amb La mezquita, Raúl Ruiz amb Misterios de Protugal, Peter Mullan amb Neds, Sophie Heldman amb Colours in the Dark i Naomi Kawase amb Genpin, entre d’altres, lluitaran amb Cazals pel màxim premi de la Secció Oficial, la Concha de Oro. El jurat de la secció oficial està presidit per Goran Paskaljevic, director de Andeo Cuvar, Cabaret Balkan i Optimisas, i comptará amb la veu i el vot de Raya Martin (Independencia), entre d’altres.

A destacar el generós nombre de seccions del festival; algunes d’elles són Zabaltegi (Perlas, Nuevos Directores, Especiales), Horizones Latinos, Made In Spain, Zinemira (Panorama del Cinema Basc), Restrospectiva a Don Siegel, Cine en Construcción, Cine en Movimiento i Encuentro Internacional de Estudiantes de Cine. Sant Sebastià és l’escenari també de l’entrega del Premi FIPRESCI al millor film d l’any a l’excel·lent The Ghost Writer de Roman Polanski.

El cinema com a gran protagonista, en un festival que es celebra del 17 al 25 de setembre, que compta amb grans films, grans autors, i una gran web amb tota la informació perfectament estructurada i detallada.

Un veterà com Felipe Cazals (Las poquianchis) serà l'encarregat d'inaugurar la nit del 17 de setembre el 58 Festival de Cinema de San Sebastià (Donostia Zinemaldia). El seu film Chico Grande, on narra la lluita de Pancho Villa i l'entrega d'un jove per ajudar aquest, obrirà un certamen on Li-Hao amb Addicted to Love, John Sayles amb Amigo, Agustí Villaronga amb Pa Negre, José María de Orbe amb Aita, Gilles Paquet-Brenner amb Elle s’appelait Sarah,
Victoria Galardi amb Cerro Bayo (també opta a  Opta al Premi Kutxa-Nuevos Directores), Judith Colell i Jordi Cadena amb Elisa K, Kim Jee-Woon amb I Saw the Devil, Óscar Aibar amb El gran Vázquez, Bent Hamer amb A casa por navidad, Daoud Aoulad-Syad amb La mezquita, Raúl Ruiz amb Misterios de Protugal, Peter Mullan amb Neds, Sophie Heldman  amb Colours in the Dark i Naomi Kawase amb Genpin, entre d'altres, lluitaran amb Cazals pel màxim premi de la Secció Oficial, la 'Concha de Oro'. El jurat de la secció oficial està presidit per Goran Paskaljevic (Optimistas) i comptará amb el vot de Raya Martin (Independencia), entre d'altres.

Les altres seccions i apartats del festival són Zabaltegi (Perlas, Nuevos Directores, Especiales), Horizones Latinos, Made In Spain, Zinemira (Panorama del Cinema Basc), una restrospectiva a Don Siegel i l'entrega del Premi FIPRESCI al millor film d l'any a l'excel·lent Ghost Writer de Roman Polanski.

El cinema com a gran protagonista, en un festival que es celebra del 15 al 25 de setembre, que compta amb grans films, grans autors, i una gran web amb tota la informació perfectament estructurada i detallada.
Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.