PUBLICAT: 31/07/2009 PER: toni : 0

Al 1994 Wong Kar Wai va rodar el seu film més ambiciós fins aquell moment, Ashes of Time, film que es va editar al nostre país directament en vhs sota el títol, Este Contraveneno del Oeste, una megaproducció basada en la novel·la The Eagle Shooting Heroes. El director s’endinsava en el món de les arts marcials, sota el seu personal punt de vista, amb uns personatges que es mouen entre amors impossibles i la solitud més absoluta, dos de les principals constants del cine de Wong Kar-Wai. L’alt cost de la producció va fer que els productors aturessin el rodatge, i el resultat final del film no va ser el desitjat pel director. Ara, 15 anys desprès i gracies a l’statuts que ha adquirit amb films com Deseando Amar, Chungking Express o 2046, ha pogut refer el film; rodant noves escenes, canviant la banda sonara, modificant el muntatge inicial i afegint-li uns quants efectes especials nous, treient-se una espina que portava clavada feia anys.

Amb una excel·lent fotografia del seu inseparable Christopher Doyle, Ashes of Time Redux, està ambientada a la Xina medieval, amb una estètica deudora del Spaghetti Western. Gràcies a la foto de Doyle, narra l’ història d’ Ouyang Feng, un guerrer, que és abandonat per la seva amant per anar-se amb el seu germà. Aquest fet farà que Ouyang es converteixi en un assassí fred i sense escrúpols, però un seguit d’aconteixements el faran adonar-se de la seva solitud.

El repartiment està format per Tony Leung Chiu Wai , Leslie Cheung, Carina Lau, Tony Leung Ka Fai, Jacky Cheung, Brigitte Line i Maggie Cheung en un paper secundari; tots ells, com gairebé sempre, estan esplèndids, aquest cop en una història èpica, carregada d’ estilitzades lluites i d’ amors impossibles.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=XFh55NaFVLc]