Una monster movie a Londres

0

ATTACK THE BLOCK JOE CORNISH

2 estrelles

Joe Cornish, un dels guionistes que va col·laborar amb Spielberg per donar forma al film de Tintín, és l’encarregat de dirigir aquest guió seu basat en l’aventura d’uns nanos de les rodalies de Londres, els quals es veuen abocats a salvar la seva ciutat d’una invasió alienígena. L’acció s’inicia amb el grup de nois protagonistes atracant a una veïna; en plena feina, quelcom fa explotar un cotxe. Un E.T de torn és el que descobreixen, però els nanos, ho tenen clar: el rebenten. Aquest fet provoca que els col·legues de l’alien busquin venjança, iniciant una invasió a la que els xavals hauran de fer front.

El film es podria entendre com l’altra cara de Super 8. Els nois d’Attack the Block són criatures d’una ciutat com Londres, concretament, de la banlieue de la capital anglesa. No cal recordar els fets que varen tenir lloc a la City durant aquest any, nois saquejant botigues, com a mostra de rebuig al sistema. Els protagonistes del film, la colla liderada per Moses, representen a aquests nois d’alguna manera, i el director, en un exercici de pur entreteniment pla i inofensiu, els utilitza com a eix d’una trama sense gaire capacitat per fer cap mena de reflexió social.

Film honest i lleuger, ovacionat al darrer Festival de Stiges, tot i un ritme narratiu prou dinàmic, un to còmic on no hi ha ni trampa ni cartró, i una posada en escena el·laborada, centrada en bloc de pisos de protecció oficial, parcs mig morts, i unes rodalies oblidades per la majoria de governs, només farà les delícies dels que tinguin paciència amb aquest tipus de productes.

Al nivell de… Super 8.

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.