PUBLICAT: 28/07/2009 PER: Daniel Bossio : 0

BrunoCom desmuntar, criticar i posar en evidència els tótems i tabús d’una societat com la que ens toca viure? Adquirint la mateixa mentalitat i la mateixa capacitat per ser un estúpid. Larry Charles i Sacha Baron Cohen ho tornen a aconseguir amb Brüno, un documental de ficció que fa les vegades de paròdia social i de crítica ferotge a una societat amb masses referents banals, on un Baron Cohen excel·lent interpreta a un presentador gai austríac que és capaç de qualsevol cosa per ser famós.

Moda, realities shows, homofòbics, premsa rosa, estrelles oblidades, i en general, el món de l’espectacle més estúpid queda amb tot a l’aire gràcies a la irreverència, atreviment i talent de l’equip encapçalat per Larry Charles i Sacha Baron Cohen. De la manera més vulgar o barroera, per tant, de la forma més directa i conseqüent amb la que es pot atacar a aquests fenomens englobats dintre del mercat d’una cultura idiota, saben fer riure com sigui i a més saben com molestar i agredir una realitat reemplaçada per les aparences, els impostors i individus que omplen les seves butxaques per ser considerats bells, estar musculats gràcies a passar-se al dia al gimnàs. Els gurús de l’aparença i de la imatge són vanagloriats per culpa de la ignorància dels seus fidels seguidors, zombies que amaguen la seva buidor darrera del seu gust per la moda, per la faràndula i per l’estupidesa mental de les esferes més frívoles del món de l’espectacle. Brüno ataca amb tot aquest món.

sacha_baron_cohen-bruno

brunocohen

Des de colar-se a una desfilada d’Agatha Ruiz de la Prada a Milán amb vestit de velcro amb el que va arrassar vestuaris, models i passarel·la, boicotejar el rodatge d’una serie per la qual havia estat contractat com extra, presentar un programa pilot a un cadena on acabava per ensenyar el seu membre viril en pantalla amb un primer pla que provocava l’escàndol entre els presents, la capacitat de sorprendre  de Baron Cohen continua intacte, gràcies als seus recurssos camaleònics i la seva sàtira punyent. Tant Borat i Brüno poden ser considerades imprescindibles obres d’humor àcid i cruel del pitjor gust que bombardegen els tòpics, prejudicis i valors immaculats de les societats occidentals per tots els que riuen de les absurditats i estupideses que s’han d’aguantar dia rere dia a la feina, a la televisió, al carrer i arreu de les grans ciutats que marquen les pautes de l’era vulgaris.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=F3zdBNWs-zg]