PUBLICAT: 24/04/2009 PER: toni : 0

Lee Hauser (James Johnston) es una estrella del rock en plena decadència. Al seu costat sempre hi és Emily (Maggie Cheung), una ex presentadora de la MTV, la seva parella i agent, i que comparteix amb ell l’addicció a les drogues i un fill, Jay, que és mantingut pels avis paterns: Albertch i Martha Hauser. Després d’una dura discussió, Emily abandona a Lee a l’habitació d’un motel. A la seva tornada, al dia següent, es troba a Lee mort d’una sobredosis. Emily és detinguda i ingressa a la presó. Sis mesos després, un cop complida la seva condemna, Emily s’adona que ha de refer la seva vida: abandonar les drogues i recuperar el seu fill.

Rodada a Vancouver, Londres i París, Clean és un dels millors treballs del director francès Olivier Assayas, responsable de títols com Las Horas del Verano, Irma Vep o Demonlover, i està interpretada per una excel·lent Maggie Cheung (Deseando Amar, Hero, 2046), guanyadora de la Palma d’Or a la millor interpretació femenina en el Festival de Cannes 2004, per la seva magistral intepretació en el film. I és que un cop vist el film ningú millor que ella podia haver interpretat el personatge d´Emily. Al costat de Maggie Cheung hi trobem un contingut Nick Nolte, en la pell de l’única persona que ajudarà a Emily a refer la seva vida. Entre la resta del repartiment cal destacar la presència de l´actriu francesa Béatrice Dalle, James Johnston (membre dels Bad Seeds de Nick Cave) i el cantant Tricky.

La pel.lícula acaba de ser editada en dvd al nostre país, no va ser estrenada en cine, i és una bona ocasió per recuperar un dels treballs més aclamats d´Olivier Assayas.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FP_4aIenueM]