PUBLICAT: 22/11/2010 PER: Daniel Bossio : 0

El protagonista de Mi pie izquierdo, Gangs of New York i Pozos de ambición interpretarà a Abraham Lincoln en el film que Steven Spielberg té previst començar a rodar a finals de l’any que ve. Després de que Liam Neeson caigués del repartiment inicial, Spielberg ha trobat un susbstitut que resulta ideal. Dos premis Pulitzer són el motor d’aquest projecte: Doris Kearns Goodwin i Tony Kushner. La idea del film, que es titularà Lincoln, prové del llibre de Doris Kearns Goodwin, Team of Rivals. L’ encarregat d’ adaptar el llibre és Kushner, guionista de Munich.

Lincoln fou el setzè president dels EUA, qui va governar des de 1861 fins el 1865, quan va ser assassinat a mans de l’ actor John Wilkes Booth, executant el pla d’ el·liminar al refundador del Republicanisme, encarregat d’ abol·lir l’ esclavitud i nom clau per posar fi la guerra de secessió. L’ assassí de Lincoln pertanyia als confederats, la unió dels tretze estats del sud que no volien abol·lir l’ esclavitud i que volien continuar amb la guerra civil nordamericana. L’ assassinat va consolidar les idees d’un home que defensava els drets civils, la igualtat entre persones, la llibertat i la democràcia, valors que no varen impedir que fos el primer president dels EUA assassinat.

A l’any 1913, en un film recentment trobat, When Lincoln Paid (1913), dirigida per Francis Ford, germà de John Ford, qui a la vegada interpretava a Lincoln, es convertia en el primer film dedicat a la seva figura. Al 1915, El nacimiento de una nación de D. W. Griffith, evocava també a Lincoln, en una seqüència per la història on reprodueix l’assassinat de forma memorable. El mateix director, quinze anys més tard, dirigia Abraham Lincoln, en un film on Walter Huston assumia el paper del president. Aquest mateix any, Robert Redford ha presentat al darrer Sundance The Conspirator, on es narra el que va envoltar la trama que va desembocar en l’ homicidi, que concretament va ser comès l’abril de 1965 al Teatre Ford de Washington D.C., amb Gerald Bestrom interpretant al president, i en un repartiment on hi destaquen els noms de James McAvoy, Kevin Kline, Evan Rachel Wood, Alexis Bledel, Justin Long, Tom Wilkinson i Colm Meaney.