David Fincher: De Facebook a Millenium

1

Dos dels fenòmens més importants de principis d’ aquest nou segle han estat, sense cap mena de dubte, la red social d’internet, Facebook, i la trilogia literària de Millenium, escrita per el suec Steig Larsson. El primer ha condicionat de forma irremediable les formes de comunicació, i el segon, va aconseguir convertir a la literatura en un dels productes més venuts en oci cultural, més necessitat ara que cinema i música han disminuït les seves vendes. Dos fenòmens mundials que tenen milions de seguidors i fidels per tot arreu. El director David Fincher (Seven, El Club de la Lucha), ha decidit donar la seva versió dels fets i portar al cinema aquests dos noms tant habituals dels nostres dies.

The Social Network, és el títol del film en el que el director narra els orígens de Facebook. Basat en el llibre, Multimillonarios por accidente (The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, a Tale of Sex, Money, Genius and Betrayal) de Ben Mezrich, el film es centra en Mark Zuckerberg, quin va crear Facebook l’any 2004 durant un any d’estada a l’universitat. Aquests ara és un negoci on actualment hi ‘conviuen’ 500 milions de persones de tot el món. El que trobarem en el film és el que hi ha darrera d’aquesta famosa red social. Jesse Einsenberg, vist a Adventureland i Bienvenidos a Zombieland, i el cantant Justin Timbarlake, s’encarreguen de donar vida als dos principals cervells de la història: Mark Zuckerberg i Sean Parker. La resta de repartiment el completen Rooney Mara, Andrew Garfeld i Brenda Song. Noms poc coneguts per un film on l’estrella serà el director. Vist el tràiler, aquest nou film de David Fincher està més proper a El Club de la Lucha o Zodiac que de Benjamin Button. Cal destacar que la banda sonora del film ve firmada per Trent Reznor, líder dels hivernats Nine Inch Nails. El film s’estrenarà el proper dia 29 d’octubre.

Encara en plena fase de post-producció, el director ja està completament immers en el seu nou projecte: The Girl With The Dragon Tattoo, la primera de les tres pel.lícules que es faran als Estats Units de la saga Millenium, i vists els resultats artístics, que no comercials, de la seva versió europea, no els hi costarà massa de superar, i més si tenim en compte que la història ideada per l’escriptor suec, guarda més d’una similitud amb el film que va donar a coneixer el director, Seven. Daniel Craig interpretarà el periodista Mikael Blomkvist, i la hacker, Lisabeth Slander, estarà encarnada per la pràcticament desconeguda Rooney Mara. Robin Wright, ara sense el Penn, i Stellan Skarsgard són els altres actors confirmats de moment. El film s’estrenarà durant el 2011.

Us deixem amb el tràiler de The Social Network.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=ZHkYEC-UfTo]

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

1 comentari