PUBLICAT: 06/07/2011 PER: toni : 0

Amb la intel·ligència artificial com a leitmotiv, dels dies 6 al 16 d’octubre tindrà lloc una nova edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Ja s’han destapat alguns dels films que participaran en l’edició d’enguany en destaca una gran aposta pel cinema nacional. El film que s’encarregarà d’inaugurar la 44 edició del festival, és la producció catalana, Eva, l’òpera prima del director Kike Maíllo. El film, interpretat per Daniel Brühl, explora la ciència ficció amb un plantejament molt proper a la temàtica que inspira l’edició del festival. Un altre de les pel.lícules destacades és Mientras duermes, l’esperat nou relat de terror de Jaume Balagueró, que també rebrà el premi de la Màquina del Temps.

Les altres representants nacionals que s’han anunciat fins el moment són: La Mujer del Enternauta d’Adán Aliaga, documental que giran entorn al còmic d’Oesterheld; Juan de los Muertos d’Alejandro Burgués, el qual planteja una visió irònica de la societat cubana, i que serà el plat fort de la Zombie Walk que es celebrarà el dia 14 d’octubre; i Emergo de Carles Torrens, produïda per Rodrigo Cortés (autor de Buried).

Pel que fa a les produccions internacionals, de moment hi ha confirmades les següents: The Turin Horse de Béla Tarr; The yellow sea del coreà Na Hong-jin; el film d’animació en 3D de Michel Ocelot, Les contes de la nuit; Grave encountres de The Vicious Brothers i el nou film de John Landis, Burke and Hare, una comèdia ambientada en el Londres victorià sobre un lladres de cadàvers, i que està interpretat per Simon Pegg, Tom Wilkinson i Christopher Lee.

Una altre de les apostes d’aquest any serà el cinema en 3D; a part del film de Michel Ocelot, també es podran veure films amb aquestes característiques en altres seccions del festival com Sex and Zen: Extreme Excstasy, Midnight X-Treme i The Mortician de Gareth Maxwell Roberts, aquesta, en el marc de la Secció Oficial a Competició.

Apuntat el tema central del proper Festival de Sitges, no podem oblidar que el film d’Steven Spielberg, A.I. (Inteligencia artificial), serà el film homenatjat, coincidint amb el seu desè aniversari.

Tota la informació del Festival de Sitges la trobareu al web oficial.