PUBLICAT: 24/12/2009 PER: Marta : 1

creixell_planolCreixell és una població costanera del Tarragonès. El símbol de la localitat és el campanar modernista de l’església de Sant Jaume, que Josep Maria Jujol projectà l’any 1917. Destaca per la seva bellesa i pel seu emplaçament elevat, fet que el fa distingible des de la distància. Si feu una volta per la zona antiga del poble, podreu observar el castell (els fonaments són dels segles XI-XII, però la part actualment visible data dels segles XVI-XVIII), citat a la popular obra La catedral del mar, així com algunes de les torres de defensa i gàrgoles que encara avui en dia s’alcen entre les cases de la vila. A la plaça Major trobareu la torre de Cal Jeroni, davant de l’ajuntament la torre de Cal Cabaler, i davant de l’església la torre de Ca la Miquelina.

façana del castell

Si voleu fer una incursió al camp, us recomanem el petit camí que neix darrere de l’església i que condueix a l’ermita de la Mare de Déu de Fàtima (1952), camí que neix darrere de l’esglésiaun senzill edifici situat a la vessant d’un dels turons de l’urbanització La Coma i des d’on podreu gaudir d’una bella vista de Creixell. I si el que voleu descobrir són els usos arquitectònics de la pedra seca, res millor que realitzar la Ruta dels Masos, l’origen de la qual se situa en una barraca que s’estima del segle XVIII, moment àlgid del conreu de la vinya a la zona. La ruta, que es pot fer a peu o en bicicleta, transcorre per les terres de Mas Mercader i Mas Gibert.
I si el bon temps acompanya, és gairebé obligada la visita a la platja. El poble té gairebé 2 km de litoral, que al Nord s’uneixen a la platja de Roda de Barà i al Sud a la platja de Torredembarra, amb el resultat d’una llarga platja de sorra fina. A Creixell s’alcen davant de la mar alguns exemplars d’antigues cases de pescadors, que s’agrupen en el conjunt de les Botigues de Mar. Diuen els més vells habitants de la vila que Salvador Dalí hi passà algunes temporades.

conjunt de les Botigues de Mar

Oficina de Turisme
C. de l’església
Tel.: 977 13 81 32
Fax: 977 80 00 09

Les festes de la vila
Festa Major de Sant Jaume: 25 de juliol.
Festa de la Minerva o del Santíssim Sacrament: tercer diumenge del mes de Setembre.

Algunes propostes gastronòmiques
La Masieta (www.lamasieta.com )
Menú del migdia de dilluns a divendres: 12 €.
Adreça: Avinguda Dr. Pujol, 16. Tel.:  977 80 10 11     Fax: 977 13 80 73
Horari: de 13’00h a 16’00hrs i de 20’00 a 23’00hrs. Els dimarts laborables descans setmanal. El mes de novembre l’establiment és tancat.

Els fogons de la Maru
Menú del migdia de dilluns a divendres: 8’90 €.
C/Nou 17. Tef.:  977 80 08 03
Horari: obren a les 7h.

Restaurant del Camping Gavina
Menú del migdia de dilluns a divendres: 12 €.
Situat a primera línia de mar. Tel.: 977 80 15 03 Fax: 977 80 05 27
Obert exclusivament durant la temporada d’estiu: de l’1 d’abril al 31 d’octubre.

vista general de Creixell

Comments are closed.