PUBLICAT: 06/02/2021 PER: Mireia Martínez : 0
Los Asquerosos

L’autor pluridisciplinari Santiago Lorenzo que des de 2010 s’ha focalitzat en la literatura, el 2018 aterrava a les llibreries amb l’última obra Los Asquerosos (Blackie Books).

Un thriller amb més de 50.000 còpies venudes que explica la història d’en Manuel, un jove de Madrid que de sobte es veu involucrat accidentalment en una manifestació amb aldarulls i agredeix a un policia antidisturbis. El pànic i l’angoixa l’empenyen a fugir de la ciutat. Finalment, s’instal·la a un poble abandonat, en el qual en Manuel es reinventa i acaba per descobrir l’estil de vida que el fa ser feliç. Ara bé, tot se’n va en orris quan apareixen altres éssers humans en aquest solitari poble, uns molestos veïns als qual el protagonista els bateja amb el mot “Mochufa”.

Lorenzo, guanyador d’un Goya pel curt Caracol, col, col (1995) no s’esperava l’èxit que ha tingut aquesta obra, un llibre ben divertit i sarcàstic que ens explica la inesperada aventura d’un infeliç home ordinari, a través de la qual Lorenzo retrata els excessos i hàbits de dubtós gust i respecte cap a la humanitat i cap al planeta.

Aquesta peça continua atacant els ridículs vicis de la societat de consum amb un punyent sentit de l’humor, sense cap mena de presumpció, seguint la línia de les novel·les anteriors de l’autor, com Los millones (Mondo Brutto) i Los Huerfanitos.

Us la recomanem si voleu passar una estona divertida llegint les aventures escatològiques d’en Manuel, que s’adapta al tros de natura que li ha tocat viure, tant que desdibuixa la seva existència en el sistema i s’integra i entrega al medi.