PUBLICAT: 09/12/2012 PER: Mireia Martínez : 0

Un hort per ser feliç

Això és el que ha descobert Marc Estévez després de marxar de Barcelona, ciutat que el va veure néixer, per viure a una masia a prop del Pirineu on ha pogut experimentar i anar cultivant la saviesa que proporciona el contacte directe amb la terra.  Els seus llibres divulgatius són èxit de vendes any rere any: és autor dels dos volums d’El secret més ben guardat (Ara Llibres, 2007), Bolets en temps de crisi (Ara Llibres, 2009), Setas al descubierto (Now Books, 2010) o La ruta del tresor (Ara Llibres, 2011), entre d’altres.

Com indica el próleg escrit pel Marc: “Amb aquest llibre pretenc obrir-te una porta, oferir-te una oportunitat. (…) Jo he vingut per explicar-te les meves experiències i, sobretot, per recordar-te el valor inmens dels petits canvis“; i això és el que recull el receptor de la lectura d’aquesta obra amena amb consells per poder tirar endavant el projecte de construir el teu hort siguis on siguis. El llibre contè un calendari de sembra dividit per territorialitat tenint en compte el clima de la zona, els recipients de cultiu més addients per les hortalisses, les possibilitats de reg, la fertilitat de la terra i la incidència de la lluna, tipus d’eines i adobs, el compostatge, un útil diccionari d’hortalisses i de bones/males herbes, indicacions per la sembra i el transplantament i solucions ecològiques per prevenir plagues i malalties de les plantes.

Aprofita qualsevol envàs que tinguis per casa i dóna-li una nova utilitat

Una successió de consells, experiències i idees que ajuden al lector a introduir-se en el món de l’hort urbà respectant els cicles de la terra i gaudint del que la natura ens pot oferir. Una obra molt recomanable per convertir casa vostra en un autèntic jardí comestible, contemplar el ritme de la natura i menjar sa: enciams als balcons, tomàquets als terrats, carabasses al jardí i maduixots al pati del darrere. Horts urbans, horts familiars i horts a les escoles.

 

Més informació:
www.facebook.com/UnHortPerSerFelic
www.arallibres.cat/cont/cataleg