PUBLICAT: 02/01/2020 PER: Daniel Bossio : 0

Carolina Durante és la banda del moment al nostre país. Amb un únic LP gravat i publicat a través de Sonido Muchacho, i una exitosa gira per tota Espanya, incloent-hi dues capitals europees com Londres i Berlín, els de Madrid s’han consolidat com el grup més seguit i admirat de la península. Cançons que es converteixen en hits instantanis, tones de magnetisme i carisma i un directe demolidor són els ingredients bàsics per entendre perquè Carolina Durante és el grup que necessites punxar al teu equip de música.

El pop-rock com a bandera. Que si s’assemblen als Nikis, que si recorden a Los Pistones, que són com Los Punsetes, que si tenen un aire als Pains Of Being Pure at Heart,… doncs direm que sí a tot. Carolina Durante són pop-rock en estat pur. Melodies rodones, guitarres que evoquen als Ramones, un cantant que és pura dinamita a l’escenari… Carolina Durante tenen molt gol. I és per tots aquests motius i d’altres que anirem descobrint que enganxen. Si el seu disc és pura droga, en directe resulten irresistibles.

El 27 de desembre de 2019, després de la sòlida actuació dels teloners, Yawners, els Carolina Durante assaltaven l’escenari de la sala Apolo. Amb el cartell de “Sold Out” penjat des de feia dies, la victòria estava més que assegurada. Ara bé, l’actiud marca sempre la diferència. Volien golejar. Convèncer a convençuts, incrèduls i ateus. La verdad es que estuvo BIEN! Varen sonar musculosos, les seves melodies enganxen. Són pura diversió, pra adrenalina, pur pop-rock. La simplicitat i naturalitat que transmeten els fa encara més creïbles i notables.

Si alguns consideraven que Cayetano, el seu single del 2018, era una casualitat, no podien estar més equivocats. Evidentment, no inventen res. Ni ho pretenen. Ni enganyen. Lletres senzilles, directes, com la seva música, on les melodies són tan simples com addictives, perquè és pop ben fet, sense floritures ni impostures. I així són en directe, diàfans i reals, pura festa, pur instint. No es guarden ni s’amaguen res. Melòdics i afilats, el seu poder són les cançons i com les ataquen. ADN pop-rock.

Gràcies als amics de La Castanya vàrem acomiadar el 2019 amb aquella sensació única que produeix haver viscut un concert magnífic. Carolina Durante són una realitat. Gaudim d’ells com ells estan gaudint el seu moment. Perquè, com diuen ells mateixos a una de les seves cançons, lo que cambian las cosas en un año.