PUBLICAT: 20/10/2011 PER: toni : 0

El futur de Sonic Youth és tota una incògnita. El motiu és la separació de Thurston Moore i Kim Gordon després de 24 anys de matrimoni. La notícia ha estat publicada per la seva actual discogràfica, Matador, la qual també afirma que la continuïtat de la banda no està massa clara. De moment Thurston Moore i Kim Gordon no han explicat els motius del seu divorci, i l’únic comunicat que ha fet el grup és que faran la gira que tenen pendent fer el proper més de novembre per Amèrica del Sud, i un cop finalitzada aquesta es replantejaran la seva situació.

A dia d’avui tot són hipòtesis, ja que no hi ha masses detalls sobre el tema, i pocs ni hauran tenint en compte com es prenen el seu ofici els afectats, perquè no són massa donats a treure en public la seva vida privada; però tenint en compte que aquesta pot complicar la continuïtat de la que probablement és la millor banda de rock contemporani, és inevitable especular en que pot desembocar aquesta situació personal entre els seus dos membres més emblemàtics. La veritat, la cosa no pinta massa bé, tenint en compte com han funcionant sempre Sonic Youth com a banda, i és força evident que el grup no seguirà endavant sense Kim Gordon o Thurston Moore, sí un dels dos decideix deixar el grup, ja que es inimaginable Sonic Youth sense un dels seus membres encara menys sense un d’aquests dos. Esperem que la separació entre Gordon i Moore sigui amistosa i l’afecte i necessitat que senten per la seva banda els empenyi a seguir liderant-la com fins ara; però aquestes coses ja se sap com són d’imprevisibles i la lògica et porta a pensar que almenys, durant un bon temps, ens quedarem sense la banda.

La parella que formaven Thurston Moore i Kim Gordon era sens dubte de les més carismàtiques i poderoses que ha donat mai el món del rock, i la seva relació data pràcticament des dels primers dies del grup. És cert que Sonic Youth té quatre ments, Lee Ranaldo i Steve Shelley són igual d’importants i imprescindibles, però Gordon i Moore sempre han tingut un magnetisme especial. De moment la primera gran afectada serà la seva filla, Coco, i desprès un bon grap de fans que mai haguéssim imaginat la separació de la parella, que vist ara, pot ser l’únic gran motiu que pot portar la fi de l’últim gran grup que va aconseguir canviar el rock n’ roll.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=SDTSUwIZdMk]