PUBLICAT: 02/02/2014 PER: Daniel Bossio : 0

Give the People What They Want, de Sharon Jones and The Dap-KingsDe Sharon Jones ja poques coses cal dir que no s’hagin dit abans. Des de la seva irrupció amb Dap dippin’ with Sharon Jones & the Dap Kings, amb el que van estrenar el ja imprescindible segell Daptone Records, creat per Gabriel Roth i Neal Sugarman. Quan parlem de soul, no podem parlar dels grans mites del gènere de meitat del segle XX. Amb ella i la banda que l’acompanya, el retorn al passat amb vibracions i sang renovades va ser possible. Amb permís de Charles Bradley i Lee Fields, ha permès que l’escena tingués un nou punt i a part, amb noms ballats i coneguts, com els ‘nostres’ The Excitements i The Pepper Pots.

Parlem de Sharon Jones i els Dap-Kings. Nou LP, i mateix resultat: lluminós, immediat, multivitamínic, i amb tots els ingredients d’un gran disc de soul. Give the People what They Want. Amb la força que li dóna tornar a la carretera després d’una malaltia, un càncer aparegut després d’enllestir el disc, la cantant de Georgia ha recuperat la vitalitat i sensacions. El disc acaba amb quatre anys de silenci, amb permís de la recopilació de temes descartats i inèdits publicats sota el nom de Soul Time! (2011), i ofereix una col·lecció de cançons d’aquelles que es necessiten punxar repetidament sense descans. Des del primer tema, Retreat!, passant per Stranger to My Happinness, passant per Get Up and Get Out, Long Time, Wrong Time o People Don’t Get What They Deserve, les expectatives creades queden més que confirmades. La fórmula màgica del soul i del funk no existeix, ara bé, els ingredients sí que els coneixem, i quan se sap com barrejar-los, el resultat és irresistible, i l’enamorament és immediat i per sempre.

Els anys com a The Soul Providers han quedat enrere. Els anys a Le Boite han quedat enrere. Però, tot s’acumula, i el bagatge sempre queda quan es segueix picant pedra i oferint treballs d’aquest calibre. Són més d’onze anys alegrant-nos la vida els que porten Sharon Jones i els Dap-Kings. Que no s’acabi mai el Soul Time, i que segueixen donant-nos el que esperem d’ells, que és tot el que podem trobar al seu formidable darrer treball: Give the People What They Want.