PUBLICAT: 07/01/2011 PER: toni : 0

No descobrim res al dir que Patterson Hood i Mike Cooley es prenen la seva música com una necessitat i no pas com una obligació. Els dos són compositors insaciables als qui els agrada explorar nous camins, i d’aquí la gran riquesa del cançoner de Drive-By Truckers.

Les cançons que formen aquest nou treball del grup d’Athens, formen part de les mateixes sessions de gravació de la seva anterior obra, The Big To-Do, però si en aquell disc el grup apostava per entregar el seu disc més rock i purament elèctric fins aquell moment, amb Go-Go Boots el grup aposta per ensenyar-nos una altra cara, la més reposada, però aquest cop endinsant-se en alguns moments per terrenys que fins ara no havien estat massa explorats pel grup, com el soul o el pop, convertint-lo en un disc més imprevisible que el seu predecessor. La inicial I Do Believe, és probablement el tema més pop i lluminós que ha firmat Patterson Hood. Un tema d’aquells que t’enganxen a la primera, de ritme insistent, melòdicament irresistible i amb unes guitarres contingudes que poc a poc van carregant el tema d’intensitat; la segueix Go-Go Boots, un blues pantanós dominat per un hammond hipnòtic, que demostra perfectament que Hood és un cul inquiet en busca de noves sonoritats. Hood s’erigeix com el gran protagonista d’aquesta nova d’entrega de cançons dels Trucker, mentre que Mike Cooley és limita a escriure tres temes en la seva línea més country i Shannon Tucker aporta dues balades que probablement són la part més fluixa del disc, Hood s’atreveix amb el soul amb la sorprenent Everybody Needs Love o el funk amb Used To Be a Cop, un tema que podria haver firmat el mateix Greg Dulli; per altre banda ens entrega composicions amb els seu segell de sempre com Ray’s Automatic Weapon, The Fireplace Poker, Mercy Buckets, Assholes i The Thanksgiving Filter, temes que podrien haver encaixat sense problema en Brighter Than Creation’s Day.

Go-Go Boots, supera al seu predecessor The Big To-Do, però la sensació final és que si haguessin fet una sola entrega, amb el millor de cada àlbum, ara estaríem parlant d’un dels millor treballs del grup. Encara que per nosaltres, cap problema.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=kvJ-lWOZMYg&feature=related]