North Mississipi Allstars arriben a la Sala Bikini amb Keys to the Kingdom

0

Els germans Dickinson, Luther i Codey, s’han retrobat després de la mort del seu pare, Jim Dickinson, músic i productor, que havia treballat en gravacions d’ Aretha Franklin (al disc Spirit in the Dark), Bob Dylan (participa a Time Out of Mind), The Rolling Stones (toca el piano a Wild Horses), Primal Scream (hi col·labora a Give Out but don’t Givbe Up), i produint àlbums de Big Star, The Replacements, Willy DeVille, Screamin’ Jay Hawkins i Mudhoney, entre d’altres. Luther Dickinson va tenir el privilegi de participar en la recuperació dels Black Crowes, participant a les gravacions de l’infravalorat Warpaint (2008), així com del monumental Before the Frost…. Until the Freeze (2009), i del momentani comiat del grup dels germans Robinson que va ser Croweology (2010). Cody Dickinson per la seva part va formar Hill Country Revue a finals de l’anterior dècada, publicant Make a Move (20099) i el notable Zebra Ranch (2010). La desaparició del progenitor, Jim, qui considerava que la unió dels dos germans era el que donava sentit a la música dels Dickinson, ha donat peu a la reunió i a la recuperació creativa dels North Mississipi Allstars. Keys to the Kingdom és el disc que han publicat al 2011, recuperant la intensitat d’ Electric Blue Waterlemon (2005), gràcies a un àlbum que reivindica a una banda que va passar desapercebuda després d’ Hernando (2008), en una trajectòria que s’inicia amb 51 Phantom (2001), sense oblidar el disc de versions Shake hands with Shorty (2000), realment el primer disc del grup.

Keys to the Kingdom recupera no només l’essència dels North Mississipi Allstars, sinó que també apel·la a les arrels del blues i del rock ‘n’ roll, a través de dotze cançons en les que hi trobem influències que van dels mateixos Rolling Stones, passant pels Allman Brothers, i sobretot, de noms d’un passat que mai hem d’oblidar, com Howlin’ Wolf, Robert Johnston, Fred McDowell i Charlie Patton, rememorant d’aquesta manera la música dels camps de cotó del sud-oest dels EUA.

Els North Mississipi Allstars estaran a la Sala Bikini divendres 13 de maig, data imprescindible per aquells que percebin la música a través de la història del rock ‘n’ roll, més viu que mai gràcies a bandes com la dels germans Dickinson. És només rock ‘n’ roll, i per entendreu-ho, només s’ha de sentir. Per anar fent boca, us deixem amb Hear the Hills, un dels temes de Keys to the Kingdom:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=h-bCERmxWGY]

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.