PUBLICAT: 04/01/2011 PER: toni : 0

Sens dubte el 2010 va ser un any força bo pel que fa la música en directe, i vist el que ens espera aquests primers mesos del 2011, tot sembla indicar que aquest any tornarà a costar abarcar tota l’oferta de concerts. A continuació us deixem amb els noms més interessants que passaran per la ciutat fins l’abril. Un mes més tard, el Primavera Sound s’encarregarà d’inaugurar una nova temporada de festivals.

Els primers en aparèixer aquest any per la ciutat seran els francesos Nouvelle Vague. El grup portarà les seves sofisticades versiones en clau pop de temes clàssics del punk i del post punk el proper dia 19 de gener al Palau de la Música, sota el marc del Festival Mil·lenni. Un dia més tard, el 20, i sota el marc del mateix festival i en el mateix escenari ens visitarà Joanna Newson acompanyada de la seva arpa per presentar el seu últim disc Have One On Me. Els gal·lesos Feeder repassaran els seu himnes de grunge AOR el dia 28 a la sala Bikini; el mateix dia que Refree presentarà el seu nou treball, Matilda, a l’Auditori. Gener es tanca amb la visita de Deer Tick, el dia 31 a la sala Sidecar per presentar el seu darrer disc, The Black Dirt Sessions, a mig camí entre Sparklehorse i Uncle Tupelo.

L’1 de febrer Jon Spencer torna a la ciutat amb el seu passatemps, Heavy Trash, a la sala [2] de l’Apolo. Dos dies més tard, el 3, en el mateix escenari debutaran a la ciutat Japanther, grup que es defineix com una barreja entre Misfits, Lightning Bolt, Sonic Youth RZA i Screamers, tot i que recorda bàsicament a The Ramones. Cavalera Conspiracy, és a dir els germans Igor i Max Cavalera junts més enllà de Sepultura, ens visitaran el 5 de febrer per presentar el material del seu nou treball Blunt Force Trauma, amb Berri Txarrak  i The Eyes com a teloners. El dia 12 el duet de techno-pop de Manchester, Hurts, presentaran el seu debut a mig camí entre de The Killers, Pet Shop Boys i els Depeche Mode més pop a la sala Apolo. Al mateix Apolo, el dia 15, l’ex-cantant d’ Stereolab, Laetitia Sadier, ens visitarà amb la seva aventura en solitari. Els britànics The Cubical portaran, el dia 18, el seu rock sixties a la sala Rock Sound del Poble Nou , aquesta serà la primera visita a la ciutat d’aquests deixebles dels Love, 13th Floor Elevators i The Who; el mateix dia que el veterans Wire presentaran presentaran les cançons del seu imminent nou treball a La [2]. El dia 21 cita ineludible amb Patti Smith al Palau de la Música i per acabar el mes, el dia 23, amb la visita del líder activista que va polititzar MC5, John Sinclair, a la Sala Apolo, que presentarà el seu llibre d’entrevistes amb Sun Ra, i que és el gran convidat de Big Sexy Noise, el nou projecte de Lydia Lunch al costat de Gallon Drunk.

Una de les sorpreses musicals del passat 2010 ha estat, Own Side Now, el disc de debut de la jova cantautora americana Caitlin Rose. Un excel·lent treball de country alternatiu que presentarà en directe el dia 2 de març a la sala Sidecar. Hitman’s Hell, el projecte que uneix el baxista d’ Einstürzende Neubaute, Alexander Hacke, i la nordamericana Danielle de Picciotto, estaran el dia 10 a l’Apolo per presentar la seva proposta a base de cançons hipnòtiques carregades de veus volàtils, riffs pesats i ritmes contundents. Com a teloner de luxe, Juliee Cruise acompañada a la guitarra per Kid Congo Powers (The Cramps, The Gun Club, Bad Seeds) i l’excèntric MC Khan. El grup de hardcore, Rise Against actuarà al Razzmatazz el 12, i White Lies presentaran nou treball, Ritual, el dia 15 a la sala Apolo. La nova gira de Roger Waters presentant The wall, passarà pel Palau Sant Jordi el 30 posant punt i final al mes de març.

L’abril comença dur amb el doble cartell format per SlayerMegadeth que estaran al Sant Jordi Club el dia 1. El cantautor suec José González actuarà sota el marc del Festival Mil·lenni el dia 3 al Palau de la Música, i el dia 15 a la sala Apolo, Deerhunter presentaran en directe el su excel·lent Halcyon Digest. Pel dia 24 el punk rock de taverna del grup de Boston, Dropkick Murphys, repassant The Meanest Of Times a la sala Razzmatazz. Pel mes de maig de moment només hi ha anunciada la visita dels britànics The Wombats el dia 21 a la sala Apolo.

Portishead, Rob Zombie, Grinderman, Primal Scream, Kyuss Live!, Pulp, Suicide, Gregg Allman, Mogwai, Arcade Fire, The Cult, The Strokes, The Avett Brothers…  més noms que desfilaran pels grans festivals: Primavera Sound, Azkena Rock FestivalFIB. L’ any promet moltes emocions.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=qpHYYUZqX1A]