Ryan Adams torna amb Ashes & Fire

0

Després de Faithless Street i Strange Almanacs, amb Whiskeytown, de quatre obres mestres com Heartbreaker, Gold, Cold Roses i Love is Hell, i d’àlbums notables com Rock N Roll, Jacksonville City Nights i Easy Tiger, possiblement el darrer treball on s’aproxima als seus quatre millors LP’s, i tot i uns darrers treballs per sota del nivell que se li suposa al músic de Jacksonville, els seus seguidors celebrem l’arribada d’un nou treball d’aquest imprevisible músic: Ashes & Fire és el títol del nou disc de Ryan Adams, que sortirà a la llum l’ 11 d’octubre.

Capaç de publicar més d’un treball durant el mateix any, de passar-se al hardcore i quedar-se tan ample, Ryan Adams, des de que formava part de Whiskeytown, ha sabut fusionar la tradició de l’americana i els precedents d’aquesta amb apunts de contemporaneïtat, però sempre, respectant i admirant les arrels de la música popular nord-americana. La seva discografia ens descobreix a un músic entregat a Neil Young, Flying Burrito Bothers, però també als Replacements i els precursors d’aquests,  La re-lectura d’alguns temes de Vampire Weekend, en clau americana, ho diuen tot. Amb només 37 anys, la seva discografia parla per sí sola. Els que estem segurs (o com a mínim, confiem) de que ens tornarà a delectar amb un altre treball al nivell de les seves millors obres, celebraran també que Ashes & Fire està produït per Glyn Johns, pare d’Ethan Johns (productor de Heartbreaker, Gold) i enginyer de so i productor que ha treballat amb els Stones a Their Satanic Majestic Request, Beggar’s Banquet, Sticky Fingers, i també amb The Beatles, The Who, Led Zeppelin, Eric Clapton, Eagles, Steve Miller Band, Jimi Hendrix, Linda Ronstadt, Rod Stewart. Germà d’Andy Johns, i un dels enginyers de so més importants dels darrers temps; per exemple, ell va ser el primer en gravar bateries amb quatre micròfons, dos cardioides de condensador de diafragma gran i dos dinàmics.

Ashes & Fire consta de deu cançons: Ashes & Fire, Come Home, Rocks, Do I Wait, Chains Of Love, Invisible Riverside, Save Me, Kindness, Lucky Now, I Love You But I Don’t Know What To Say. En el disc col·laboren en alguns talls el teclista de Tom Petty and the Heartbreakers, Benmont Tech, i Norah Jones. Gravat sense els Cardinals, als estudis Hollywood’s Sunset Sound Factory, serà publicat pel seu propi segell, PAX-AM. De moment, ha anunciat una gira per la costa oest dels EUA. Es comenta per la xarxa que en el disc hi predomina el folk… de moment, esperarem, recordant, per exemple, com les gastava al 2001, interpretant Touch, feel & loose:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=9jj3bzTdZiI]

 

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.