PUBLICAT: 19/08/2014 PER: Daniel Bossio : 0

Reigning Sound - ShatteredGreg Cartwright continua amb les idees clares. Tot i tenir nom d’ala-pívot dels Utah Jazz, es tracta d’un dels músics més impactants i interessants dins del panorama del rock n’ roll actual. Al capdavant dels seus inapel·lables Reigning Sound, presenta un nou LP, Shattered, una col·lecció de cançons que per una bona estona ens torna a recordar que la vida pot ser meravellosa, sobretot si la música ho permet.

De formació musical rica i abundant gràcies a uns pares aficionats al rock n’ roll dels 50 i 60, als músics de la Motown i l’Stax records, i el pop de les girls bands del moment, el polifacètic músic acumula una trajectòria digne de ser petonejada pels amants del gènere. Els seus inicis els trobem amb The Compulsive Gamblers, banda que bevia del seu gust pel punk i el hardcore nord-americà dels vuitanta. Banda de culte actualment, va ser el primer pas del músic del Memphis dins de la indústria. Posteriorment va fundar els imprescindibles Oblivians, on el punk rock i el garatge rock es fonien oferint magnífiques píndoles de rock n’ roll bàsic i addictiu, i que va recuperar l’any passat entregant el fantàstic Desperation. Col·laboracions vàries i una breu i fructífera etapa com Greg Cartwright & the Tip-Tops, i els efímers The Parting Gifts, amb qui publicà un disc inoblidable el 2010. completen una vida musical en la que els Reigning Sound esdevenen la banda que recull les diferents influències que Cartwright controla. És la banda amb la que més LP’s ha gravat, i amb ells ha anat del rock més trepidant fins al pop més 60’s.

No hi ha més fórmules pel rock n’ roll, està tot inventat. Ara bé, quan està ben parit, és imparable, és la música de l’energia i de la renovació, la música capaç de donar la volta a qui se li posi per davant. I aquest és l’estil de Cartwright i dels Reigning Sound. Acaben de signar un nou LP, Shattered, el setè si comptem Dangerous Game, el retorn de Mary Weiss el 2007. Un altre cop signen el seu millor treball, afirmació que no podem deixar de posar en dubte quan repassem la seva imperdible discografia. I el seu líder posa de manifest per enèsima vegada la seva força creativa i interpretativa. La seva veu confirma que ha nascut per això, i els paios sonen com un tro. Els temes sonen a pur rock n’ roll. Més accelerats, més pausats, més rabiosos, més melòdics, el seu efecte és immediat. Urgents, càlids i addictius, és impossible deixar-se atrapar per uns temes que contenen tot el que necessita una cançó. Repassen la música que els mou, des del pop al rock més primitiu, sempre amb melodies i harmonies irresistibles.

Els germans McDonald de Redd Kross els consideren una de les millors bandes des de que els varen descobrir. La discografia de Reigning Sound els dóna la raó. De moment, segueixen infal·libles i comportant-se com el nom que defensen. La portada d’aquest Shattered està del tot justificada.