PUBLICAT: 04/11/2013 PER: Mireia Martínez : 0

Fastvínic interior

En motiu del restlyling de l’interiorisme us volem presentar el Fastvínic (C/ Diputació, nº 251), una joieta al cor de la ciutat de Barcelona, i al costat de Monvínic (C/ Diputació, nº 249), una opció per butxaques més molsudes.

Per citar un de tants atractius de l’establiment, Fastvínic és el primer local de restauració de Catalunya en haver obtingut la Certificació LEED en el nivell GOLD, que Alfons Tost (artífex també de Monvínic) ha sabut combinar el disseny i la funcionalitat fent de l’espai un referent de l’ecodisseny internacional; de fet, amb excepció de les copes de vidre i les safates, tot el material servit a Fastvínic es recicla. I molt interessant: podreu saber d’on és cada producte que mengeu gràcies al llibret explicatiu que trobareu a totes les taules, on explica fil per randa els secrets del lloc i del menjar.

El Fastvínic aposta pels productes de proximitat i catalans, i bona mostra en són els entrepans que estan elaborats essencialment amb productes catalans, bona part d’ells ecològics, i prioritzant allò que la natura ofereix segons l’estació de l’any. De fet, cada producte ve avalat pels mateixos proveïdors locals que cada setmana duen a Fastvínic el fruit de la seva feina. Una bona opció pels vegans és l’hamburguesa vegetal de verdures, espècies, llenties i germinats (7,15€); i pels que fa temps que no mengen un gall d’indi en condicions els recomanem el biquini amb rúcula i tomàquet (4,15€).

Hamburguesa vegetal de verdures, espècies, llenties i germinats

Bikini de ruca, gall d'indi i tomàquet

Si no us ve de gust entrepà d’amanides el Fastvínic també en va ple, l’estrella és l’amanida César, amb gall d’indi, anxoves, formatge, pa de coca i enciam (5,35€) o si el que voleu és fer un vermut per què no tastar les croquetes casolanes (1,40€/unitat).

Hi ha molt per triar. Entre els entrepans hi trobem també el de fricandó, el de sobrassada, mel i formatge, el de botifarra negra i ceba confitada, el d’albergínia, tomàquet i formatge, el de truita de riu, escarola i fonoll, el de gall d’indi, enciam, poma àcida i sala tàrtara,… n’hi ha un munt.. i d’amanides, déu n’hi do. Doneu un cop d’ull a la seva carta!

Amanida César

Croquetes

Els vins (les copes ronden els 2 ó 4€) no queden a part, servits a través d’unes màquines expenedores són de denominació d’origen català tot, prioritzant els vignerons que, més enllà d’elaborar vins de qualitat, mostren una sensibilitat especial per la pràctica d’una viticultura i una enologia de mínim impacte mediambiental.

Tota una troballa al centre de Barcelona, amb preus que no són abusius (si es compara amb d’altres de la zona en la que està situat), i on es pot menjar fast food i de qualitat per 15€ per barba. Recomanable al 100%. Tasteu-lo, ja veureu que no us defraudarà.

Fastvínic
C/ Diputació 251
+34 93 487 32 41
obert de dilluns a dissabte de 12 a 24h
Festius Tancats