PUBLICAT: 13/05/2009 PER: Mireia Martínez : 0

La resposta a la disconformitat del sistema econòmic actual, on el benefici de les corporacions ha eclipsat qualsevol consideració ètica, és el moviment freegan. Aquest el formen persones que participen d’una manera molt limitada de l’economia convencional i oposades a una societat basada en el materialisme, l’apatia moral, la cobdícia i la competència. La comunitat freegan, (free de gratis o lliure i vegan, dels que eviten menjar carn) intenta limitar el seu consum, redueix despeses i genera menys deixalles.

Els freegans s’oposen a un sistema econòmic on els venedors només valoren la terra i els productes bàsics en relació amb la seva capacitat per generar beneficis. A la nostra quotidianetat aquest ideari es trasllada en diferents accions, i la més popular de totes elles és la recollida de menjar dels contenedors d’escombraries d’hotels, cadenes de supermercats, bars…

Actualment s’està confonent els freegans, moviment que va néixer als EEUU, amb el públic actual que rebusca menjar entre les deixalles perquè els seus ingressos no arriben per aliments.  La resposta del govern quina ha sigut? La recent Ordenança del departament de Neteja i Gestió de Residus de l’Ajuntament de Madrid aprovada el febrer passat, i que contempla multes de 750 euros per les persones que rebusquin a les escombraries.

Més informació: freegan.info

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KB56aGTgfVE]