PUBLICAT: 29/08/2011 PER: Daniel Bossio : 0

Fa trenta anys, la Fira del Teatre Trifulques i Xim Xim al Carrer, va néixer per implicar a la població de Tàrrega en la celebració de la Festa Major. La importància de sentir-se creatiu com a individu i sentir de forma directa la celebració popular eren els motius pels quals l’alcalde de la ciutat llavors, Eugeni Nadal, amb la col·laboració de Xavier Fàbregas, cap del Servei de Cinematografia i Teatre de la Generalitat de Catalunya i de Joan Font, director de Comediants, va motivar al poble a donar un impuls a un projecte cultural amb el que es potenciava la restauració democràtica dels ajuntaments, l’aparició i consolidació de companyies de teatre, a més del fet de situar al mapa a Tàrrega i voltants. La història d’aquesta fira de teatre al carrer és la història d’uns polítics assenyats, inquiets i responsables i la d’un poble que va saber respondre a una acció cultural diferent i de qualitat.

El cas és que arriba una nova edició de la Fira de Tàrrega, del teatre al carrer, amb una programació carregada d’experiències teatrals que també tindran lloc a altres espais no convencionals, i que no entenen l’expressió artística sense passió i sense la proximitat d’un públic quer any rere any sent com les diferents companyies abracen i recullen tot el caliu i la passió pel teatre. Del 8 a l’11 de setembre arriba la Fira, on, com cada any, noves companyies aprofitaran per donar-se a conèixer, d’altres més consolidades intentaran tornar a sorprendre i delectar, durant uns dies en els que els carrers de Tàrrega s’omplen d’art i de vida.

Tota la informació la trobareu al web de la Fira. Us deixem amb un vídeo on es presenten alguns dels participants de l’edició d’enguany:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=08r_TqXsdOM]