Agenda d’activitats amb concerts, teatre, expos, estrenes… Tot el que no et pots perdre de la ciutat!!

Apr
2
dt.
Centenari de United Artists: els anys Chaplin-Pickford @ Filmoteca de Catalunya
Apr 2 @ 17:00 – May 31 @ 22:00

Veure programació completa a: www.filmoteca.cat

Els llunàtics s’han fet càrrec del manicomi”, va dir el president de Metro Pictures, Richard A. Rowland, quan es va assabentar, ara fa cent anys, que el còmic Charles Chaplin, l’actriu Mary Pickford, l’actor Douglas Fairbanks i el cineasta David W. Griffith, considerat el pare del cinema clàssic, havien creat la United Artists.

En una època en què els empresaris pagaven sous injustos mesurats per metratge de pel·lícula rodada, els quatre noms més grans de la indústria del cinema —tots ells pioners de l’star system— es van unir per canviar les regles del joc creant aquesta companyia cinematogràfica amb la voluntat de privilegiar els creadors, atorgant-los un dret inèdit de control artístic i comercial. D’aquesta manera es va encetar una nova era en el cinema en la qual l’entreteniment sofisticat i elaborat dels espectadors es va igualar a l’interès pel rendiment pecuniari. Després de distribuir les produccions dels seus fundadors i d’altres noms com el de Rudolph Valentino o Gloria Swanson, la major, amb el temps, va trobar dificultats financeres i d’altra índole que van propiciar que l’estudi anés passant de mans fins a integrar-se a l’MGM. Això no obstant, pel camí ens ha deixat un niu de títols mítics del setè art.

Apr
27
ds.
World Press Photo 2019 @ CCCB
Apr 27 @ 09:00 – May 26 @ 23:59
World press photo 2019
Les millors imatges de l’any, captades per fotògrafs d’arreu del món a qualsevol punt del planeta, es poden veure a la mostra del premi World Press Photo 2019, que un cop més s’exposa al CCCB.

Les 134 fotografies guanyadores d’aquesta edició han estat escollides entre les 78.801 imatges que s’han presentat a concurs, realitzades per 4.738 fotògrafes i fotògrafs internacionals.

Per segon any consecutiu, el jurat del concurs ha nominat sis fotografies per al premi World Press Photo 2019 a la Fotografia de l’Any; tres projectes per al nou premi World Press Photo 2019 al Reportatge Gràfic de l’Any, i sis nominacions més a obres audiovisuals que opten als premis World Press Photo 2019 al Projecte Interactiu de l’Any i World Press Photo 2019 al Vídeo en Línia de l’Any.

Hi ha l’opció de fer visites comentades i altres activitats paral·leles, com ara la projecció dels treballs guanyadors del Concurs de Narrativa Digital, oberta al públic a l’auditori del CCCB.