PUBLICAT: 11/10/2019 PER: Daniel Bossio : 0

Del 24 d’octubre al 3 de novembre se celebrarà una nova edició del Festival Internacional de Cine Documental Musical de Barcelona, l’IN-EDIT. Un any més, arriba amb una graella espectacular, que convertirà els cinemes Aribau Multicines i els seus voltants en el territori cinéfilo-musical de la ciutat comtal.

Si donem un cop d’ull a la programació, de seguida podrem destacar l’eclecticisme i la qualitat d’aquesta. Gaudirem del jazz, del trash metal, de l’emo-trap, de John Lennon i Yoko Ono, de l’indie… Gaudirem de la música i del cinema durant uns quants dies, i també, de l’ambient i energia que es genera cada any a les sales i a les zones d’esbarjo, on la camaraderia i la condició de fans de la música ens enriqueix l’humor i la vida durant tot el festival. I això és salut, realment.

Ens atrevirem a fer una selecció ben personal de la graella. Per exemple, volem destacar P.J Harvey: A Dog Called Money, document visual dedicat al procés creatiu de The Hope Six Demolition Project. Els aficionats al Metal, estaran de festa amb Murder in The Front Row, una crònica de l’escena thrash al San Francisco dels 80. Interessant també seran el nou documental de Richard Lowenstein dedicat a la figura de Michael Hutchence, Mistify, vuit anys després d’ Autoluminescent. Swans: Where Does a Body End?, Suzie Q., Gay Mercader: El gran mercader del rock n’ roll, Miles Davis. Birth of the Cool o It Must Schwing. Blue Note Records, Marianne and Leonard: Words of Love o Mr. Jimmy (de Jimmy Page!) són altres de les pel·lícules que només pel títol resulten irresistibles. Ara bé, com sempre, cal donar un repàs exhaustiu a tota la graella per decidir què anirem a veure. Hi ha material en abundància i és difícil no voler veure-ho tot.

No volem deixar de celebrar l’esforç de l’equip dirigit per Cristian Pascual un treball digne d’elogiar any rere any. Com algun cop ha dit, cada edició és un repte nou, com si partissin de zero. Només cal treure’s el barret i aplaudir, i evidentment, esperar que cada any arribi un nou In-Edit. De moment, ens preparem per gaudir d’aquesta imminent 17a edició.