Crònica Soulsavers. Razz 2, 19/11

0

Soulsavers-barcelona-novembre2009Una sala 2 del Razzmatazz mig buida no era el que s’esperava, sobretot després de l’espectacular rebuda que va tenir el seu darrer concert amb la glamourosa Isobel Campbell a l’Auditori del Fòrum fa gairebé un any. Potser Mark Lanegan ha passat de moda per aquells que s’apunten de tant en tant a concerts anunciats a tot arreu per poder dir que han vist a ‘fulano’ o ‘mengano’ en directe; és el que té l’esnobisme cosmopolita.

El concert va confirmar que el combo rock and soul que formen Mark Lanegan i Soulsavers presenta nivells d’intensitat suficients per valorar el concert del dijous passat com un dels millors de l’any. Soulsavers són una banda més que correcte que s’han ajustat perfectament a la immensitat artística i al carisma de Mark Lanegan. Una posada en escena fosca, sòbria i elegant ens preparava per una nit de rock amb reminiscències gospel, soul i fins i tot amb algun aroma de rock dels 60’s com va ser el Midnight Special dels Creedence.

Soulsavers-barcelona-novembre2009(3)Soulsavers-barcelona-novembre2009(4)

Del que es tractava era de fer un repàs als dos discs de Lanegan amb Rich Machin and Ian Glover, on van sonar especialment brillants temes imprescindibles Unbalanced Pieces, Kingdoms of Rain, Death Bells, Paper Money, Ghosts of You & Me i Some Misunderstanding. En tot moment, l’emotivitat i la classe de Lanegan van assolir moments arrebatadors que només músics del seu ‘calibre’ poden oferir. Ens quedem amb cinc d’aquests: You Will Miss Me When I Was Burn i Spiritual varen posar els pèls de punta, sonant com mai per expressar els sentiments de solitud i d’una vida que porta a una mort que ningú vol patir sol; el contrapunt, amb All the Way Down, amb uns cors 100% gospel que van encendre els ànims i li va donar al propi Lanegan un punt de ‘dinamisme’ sorprenent; Hit the City, el tema del Bubblegum, en un format més cru i aspre; per finalitzar el concert, després de Midnight Special, potser un dels millors temes de la dècada, Revival, una cançó rodona, que sona tan a soul com a rock, que sona tant alegre com trista; és Mark Lanegan i tot al seu univers creatiu en una sola cançó, gairebé cinc minuts on t’oblides de tot, sents la música fins al fons de la teva ànima, i que un cop finalitzada, recordes que gràcies al millor cantant dels últims 25 anys has viscut una nit memorable.

Soulsavers-barcelona-novembre2009(2)

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wW-fFV_sqKE]

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.