Ja arriba la XIII edició del Mecal 2011, el Festival Internacional de Curtmetratges de Barcelona

0

XIII edició del Mecal, el Festival Internacional de Curtmetratges de Barcelona

Del 8 al 17 d’abril es celebra la tretzena edició del Mecal 2011, el Festival Internacional de Curtmetratges de Barcelona que ha rebut, en l’edició d’enguany, més de 3500 curtmetratges a concurs. Entre els curtmetratges seleccionats es troben les millors peces procedents de més de 30 països. La competició oficial estarà formada per les seccions Internacional, Obliqua i Documental, però Mecal també exhibeix curtmetratges tant del panorama català com de l’espanyol que no van a competició, però que divulga dins el marc d’aquest festival d’abast internacional.

República Txeca és el país convidat d’aquesta edició, i per aquest motiu, es projectarà una selecció dels millors curtmetratges d’aquests últims anys, una retrospectiva de l’animador txec Jan Svankmajer i els treballs de dues reconegudes escoles de cinema txeques, Zlin i Famu. També es farà un repàs als primers curtmetratges de tres reconeguts genis del videoclip com són Michel Gondry, Stephane Sednaoui i Romain Gavras. I també podrem veure les òperes primeres dels  nous talents de la passada promoció de l’escola francesa Supinfocom, una de les millors escoles d’animació del món.

Imatge de Mr Foley de Mike Ahern, Enda LoughmanImatge Three dead people de Michel GondryImatge La lettre de Michel Gondry

Dins de les seccions paral·leles, es projectarà un especial a l’entorn de Star Wars, amb homenatges, paròdies, relectures i fins i tot anuncis publicitaris que retran homenatge a les batalles de la popular saga. Destaquem també Viatge en el Temps on l’espectador  tindrà l’opció de traslladar-se del present al passat i futur a través del millor cinema en format curt, juntament amb la secció dedicada als curtmetratges de culte, una oportunitat per a reviure les peces més memorables; i l’Especial Terror que serà present a les sessions golfes del festival. I, de bon matí, trobem les sessions matinals gratuïtes adreçades al públic infantil que fuig de l’univers Disney i la proposta Green, secció dedicada a l’ecologia i amb la que el Mecal 2011 pretén seguir incidint en la conscienciació social  amb peces centrades en la temàtica ecologista i mediambiental, com l’escalfament global, l’energia nuclear o el decreixement.

Imatge de Suiker de Jeroen Annokkée

Paral·lelament, a l’Arts Santa Mònica (Rambla de Santa Mònica, 7), es podrà gaudir d’una sorprenent experiència gustativa amb la instal·lació Kuleshov’s Kitchen que permetrà comprovar l’alteració d’un sabor mitjançant la transformació de l’entorn a través d’imatges; o fer uns dancings a l’Apolo el dimarts 12 i el dijous 14 d’abril, en motiu del festival.

Preus
Entrada
(accés a una sessió): 4€
Abonament Mecal (accés a totes les sessions): 25€ >> al concurs regalem 2 abonaments dobles PARTICIPA-HI!!
Abonament Mecal amb descompte d’Atrapalo (accés a totes les sessions): 15 € i a partir del mes de març 20 €
25% de descompte pels socis del TR3SC, del Carnet Jove i dels socis del Club Mau Mau

 

Us deixem l’spot de presentació que us recomanem que veieu si us agraden els animals:

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.