De tapeo per Gràcia: La Vermuteria del Tano i Gata Mala

0

Un Dimecres qualsevol, si voleu quedar amb alguns amics per prendre algo mentre us expliqueu les vostres coses, us oferim aquest pla, pareu atenció.

La primera parada és la Vermuteria del Tano (situada a la cantonada del carrer Joan Blanques amb Bruniquer), una bodega de les d’abans amb solera. Ja fa una colla d’anys que els gitanos de la Vila van batejar aquesta bodega del carrer Bruniquer amb el nom de la Vermuteria del Tano perquè el seu propietari es diu Cayetano, qui porta 21 anys regentant-la.

Us podeu a prendre un quinto (1,20€) o una mitjana (1,50€) d’Estrella Galícia o si ho preferiu un vermut (has d’anar amb compte si et prens un segon) envoltat de tauletes de marbre i bótes de vi. Si us acosteu a la barra podreu veure les conserves: banderilles de seitó amb oliva, les de seitó amb oliva farcida de pebrot (3€), unes escopinyes gegants i carnoses (3,50€), les anxoves, les navalles, els musclos en escabetx, les patates fregides Torres amb salsa picant… Si no l’heu provat, us el recomano.

Imatge de La Vermuteria del Tano

La Vermuteria del Tano
C/ Bruniquer, 30
Barri de Gràcia <M> L4 Joanic/ L3 Fontana
Telefon: 932131058
Horari: Feiners: de 9 a 21h // Dissabte i diumenge de 12 a 16 h

 

I la següent parada és una amb regal inclós: cervesa + tapa per 1,50€. Sí, sí, ho has sentit bé… i al barri de Gràcia. Sembla que els locals s’estan espavilant i saben veure què atreu als consumidors, i amb sentit comú, que tanta bona falta fa.

La Gatamala (al costat de la Plaça Rovira) no té res a veure amb el veí d’acera (el restaurant La Panxa del Bisbe) la regenten la Lucy i la Trinity, una al peu del canó de la cuina i l’altra amb molt bona mà per servir la canya de Moritz. Si demanes una canya  et regalen una tapa (un tros de pà amb formatge, bull…), i a partir de la quarta tapa et serveixen tapa calenta. El tamany de la canya és la dels gots en vidre de cafè amb llet, i la tiren molt bé, amb el punt just d’escuma i pressió.

Fa un any que estan animant el panorama del vermut gracienc i ja tenen alguns adeptes. L’estratègia? arribar a primera hora de la tarda i fer-te amb un tros de barra o l’única taula i passar-t’hi hores i hores… i si es fa de nit et pots prendre un gintònic, que diuen que són molt bons… els haurem d’anar a tastar, no?

Tapa + canya a la Gata Mala

Gata Mala
Rabassa, 37
Barri de Gràcia <M>L4 Joanic/ L3 Fontana
Telefon: 636 393 610
Horari: Feiners// Dissabte: de 18 a 01h

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.