PUBLICAT: 30/04/2010 PER: Daniel Bossio : 0

Richard Ashcroft, líder i alma màter de The Verve, té gairebé a punt el treball amb el seu nou projecte, RPA & United Artists of Sound. Després de recuperar la forma i l’esperit combatiu, arrogant i macarra que el caracteritza amb el darrer disc de The Verve, Forth, la banda, com tots sabem, va dir adéu, Ashcroft torna a posar de manifest el seu talent i els referents que l’han marcat.

El disc de RPA & United Artists of Sound es titula Redemption, i es publicarà el 7 de juny. Ja hem pogut escoltar dos temes, Third Eye i Are You Ready?, el primer single de l’àlbum. Darrera d’aquest treball hi trobem el productor i músic de hip hop No ID, qui ha treballat amb Jay-Z, Common i Kanye West, entre d’altres. I és fa evident, sentint els temes, que Richard Ashcroft ha apostat per ritmes ballables i per una tonalitats influenciades per la música negra, això sí, adaptades al seu estil i personalitat. Només cal veure i escoltar el vídeo d’aquest Are You Ready?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=V8pZFjczSyA]

D’altra banda, Simon Tong, guitarra de The Verve durant 1996-1999 i membre en diferents etapes de Blur i The Good, The Bad & The Queen, ja té nova banda: Erlan & The Carnival. Amb el disc ja publicat, que rep el mateix nom de la banda, les primeres escoltes mostren un treball influenciat per Fairport Convention, 13th Floor Elevators i Daniel Johnston, per tant parlem d’una banda de folk rock amb tendències psicodèliques. El disc, format per 13 talls, no es pot ficar al mateix sac de la majoria de grups de folk, perquè conté moments ben elèctrics, com es comprova a temes com Love is a killing thing, i d’altres autènticament pop, com Trouble in Mind. Veiem i escoltem el preciosisme pop d’aquest tema:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=0t5ed2oqAsU]