Jim Marshall (1936-2010)

0

El fotògraf d’alguns dels millors músics dels segle XX, Jim Marshall, va morir a l’edat de 74 anys el passat 24 de març. L’home que va fotografiar des dels Beatles i Rolling Stones fins a Johnny Cash, passant per Jimi Hendrix, Janis Joplin, Miles Davis, John Coltrane, Thelonius Monk, Led Zeppelin, The Who i Bob Dylan, fotògraf oficial de Woodstock, autor de múltiples portades d’àlbum, entre d’altres treballs, ens deixa un munt de fotografies per la història de la música.

Imatges com la de Johnny Cash desafiant al món amb el gest de rebel·lió del dit mig cap amunt, o la de Jimi Hendrix cremant la guitarra al Festival de Monterrey, la càmera de Marshall fou de les primeres en capturar els esdeveniments musicals més importants, fundant d’aquesta manera una activitat fotogràfica, el fotoperiodisme musical, que tants i tants moments inoblidables ens ha regalat, així com una manera d’entendre la fotografia que ha creat escola.

Marschall, qui vivia actualment a San Francisco, es trobava a Nova York amb la intenció de promocionar un nou llibre amb el seu treball, Match Prints, amb la col·laboració de Timothy White, així com una exposició que s’havia d’inaugurar el 26 de març. Segons Henry Dlitz, co-fundador de The Morrison Hotel Gallery (qui representa el treball de Marshall), el fotògraf nascut a Detroit sabia com captar l’essència de la persona en el moment de fer la captura, gairebé sempre amb la seva petita Leica.

El pare dels Corbijn, Leibovitz i tants i tans altres, es mereix, per tot el llegat que deixa, que no s’oblidi el seu nom, com així serà, gràcies, com comentem, a la quantitat de material immortal que ens ha deixat.

* Totes les fotografies són propietat de Jim Marshall

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.