El vino del estío, de Ray Bradbury, passa a la gran pantalla

0

Ray Bradbury ha decidit vendre els drets de la seva novel·la El vino del estío (Dandelion Wine) a Phoenix Pictures, companyia liderada per Mike Medavoy (fundador d’Orion), i que s’ha encarregat de títols com La delgada línea roja, Zodiac, Shutter Island i Cisne negro, entre d’altres. El guió estarà en mans de l’ucraïnès Rodion Nahapetov. Aquest, format a l’Institut Gerasimov de Cinematografia de Moscou, ha participat en un munt de projectes, com a directors, actor, guionista, músic, en cinema i televisió, i presenta una trajectòria potser desconeguda pel gran públic. Destaquen, entre d’altres, la seva interpretació de Lenin a A Mother’s Heart i a A Mother’s Loyalty, el seu paper com Maxim Isaev a Password Not Needed, el seu debut com a director, With You and Without You debut, o el seu film sobre la Segona Guerra Mundial, At The Close of Night, distribuït per Twentieth Century Fox a nivell internacional, i la recent The Passage, amb guió de Nahapetov, on narra les vivències d’una lluitadora partisana, la seva mare, durant el la guerra contra els nazis.

L’elecció de Nahapetov no és cap casualitat: resulta que és un expert en l’obra de Ray Bradbury, i Dandelion Wine és un dels llibres que més el van impactar. Fins i tot, durant la seva joventut, l’ucraïnès va fer un film de 25 minuts basat en el seu personatge preferit del llibre, Helen Bentley. Nahapetov va nèixer a Bradbury al 2003, quan l’autor estava signant llibres a Barnes & Noble, a Los Àngeles. Un primer contacte va ser suficient perquè Bradbury veiés que no es tractava d’un simple fan o lector. Al 2005, la televisió russa va encarregar a Nahapetov una entrevista amb Bradbury, i aquest fet va suposar l’inici d’una gran amistat. Posteriorment, a través de la dona de Nahapetov, Bradbury va veure el film que havia fet basant-se en El vino del hastío. Va quedar més que satisfet, i va demanar a qui ja era el seu amic que s’encarregués de realitzar un guió sencer. Després d’un primer esborrany que no va agradar a Bradbury, el guió ja està acabat, i pròximament, s’iniciarà la pre-producció de la pel·lícula. No és la primera vegada que s’adapta una novel·la de l’escriptor, que fa ben poc ha celebrat el seu 91è aniversari. Alguns dels títols de Bradbury que han passat a la gran pantalla són It Came from Outer Space, de Jack Arnold, adaptant el relat Atomic Monster; Farenheit 451, adaptada per François Truffaut al 1966;  la que va signar Jack Smight tres anys més tard d’El Hombre ilustrado (es comenta que el 2013, Zack Snyder tornarà a adaptar la novel·la); El carnaval de las tinieblas de Jack Clayton el 1983; i El sonido del trueno de Peter Hyams i El efecto mariposa d’Eric Bress i J. Mackye Gruber, que es basen en un mateix relat, A Sound of Thunder, són alguns exemples, d’una obra que també ha servit per nodrir la tele de programes interessants, com el capítol 100 de La Dimensió Desconeguda, titulat I Sing the Body Electric, basat en un conte amb el mateix títol, la sèrie de TV adaptant la novel·la Crónicas Marcianas, capítols per l’Alfred Hitchcock Presenta o Star Tonight, entre d’altres.

Ray Bradbury, gran amic de Hitchcock, precisament, sempre ha estat en contacte amb el setè art. No podem oblidar que John Huston va demanar-li ajuda pel guió de Moby Dick. Ara només cal esperar que l’adaptació del llibre on narra els fets d’un màgic estiu que va viure el mateix autor durant la seva infància, El vino del estío, estigui al nivell del que es mereix un dels més grans escriptors de ciència-ficció.

Us deixem amb un curt realitzat al 1984 pel rus Tulyakhodzhayeu, qui adapta el relat There will come soft rains, pertanyent a Crónicas Marcianas:

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=VW5HgPnsHOc]

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.