‘It’s All About Love’, de Thomas Vinterberg

0

Cameo publicarà al mes de juny en DVD It’s All About Love, pel·lícula del director danès Thomas Vinterberg. El co-fundador del Dogma 95, després de Querida Wendy (2005), amb guió de Lars Von Trier i protagonitzada per Jamie Bell i Bill Pullman), i En mand kommer hjem (2007), va dirigir It’s All About Love cinc anys després La Celebración, segurament la seva millor pel·lícula, i perquè no dir-ho, la millor pel·lícula d’un moviment que sembalava que anés a reescriure la història del cinema. Todo es por Amor, com es va dir aquí, va ser un fracàs, sobretot en comparació a la predecessora.

La història és una mena de Romeo i Julieta barrejat amb Gattaca, film amb qui guarda similituds, temàtiques, però sobretot formals: la fotografia té un mateix aire. Joaquin Phoenix interpreta a John, un home que va a visitar a la que és encara la seva dona, Elena (Claire Danes), per firmar els papers del divorci. Situada en un futur pròxim, el món viu l’arribada d’una mena d’era glaciar, que ve a acompanyar una espècie d’epidèmia per falta d’amor, que provoca que la gent es mori per no sentir-se estimats. Cadàvers pel carrer, individualisme extrem i nociu, ambient gèlid en tots els aspectes… el film narra la buidor de dos personatges destinats a estar junts en un món que sembla congelar-se. La trama, un cop queda entesa, s’encalla, i en algun moment, dóna la sensació de no avançar. No obstant, hi ha moments realment interessants, com l’arribada de John a la mansió de la família d’Elena i el descobriment del merder en el que estan ficats tan ell com la seva dona.

Una història d’amor que es complica per tot arreu, una família repressora i manipuladora, un món perdut i sense amor, uns personatges descol·locats i desesperats; It’s All About Love és un film de ciència-ficció, que afirma que sense amor no hi ha res. Com a darrer apunt, qui vulgui veure al Sean Penn més desfasat, que no es perdi la pel·li; direm que interpreta a un paio que és una barreja d’un John Lennon amb àcid fins les celles més un aficionat embogit pels llibres de Krishnamurti.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=suiHxcNFeD8]

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.