Curs de cuina a Aula Gastronòmica: música entre fogons

0

logo Aula GastronòmicaEl passat 11 de juny Beatriz Cros presentava la primera edició dins l’oferta docent d’Aula Gastronòmica (C/ Sagristans, 5),  el curs “Música entre fogons“. Segons ens explica Beatriz, ha sorgit de l’experiència de tenir convidats a casa: ens posem música, ens preparem quelcom per beure i és aquesta música la que ens inspira i acompanya en la confecció dels plats.

Són les 20h passades, Beatriz ens ha explicat això i ens convida que donem una ullada a la taula allargada on estem asseguts, i que esbrinem què podem cuinar amb tots els ingredients que hi ha sobre d’aquesta.

Aula Gastronòmica

Primer, per desconnectar de la feina Beatriz ens suggereix preparar un bloody mary amb suc de tomàquet natural, vodka, salsa Worcestershire, tabasco, llimona, sal i pebre. Exquisit i servit amb un trosset d’api molt refrescant. La Banda MIND THE JAZZ, formada per Sandra i Amaia, comença a tocar The way you look tonight.

preparació de Bloody Mary © Antonio Navarro

Seguidament sona Le ciel dans un chambre que ens inspira a preparar unes virutes de foie marinat sobre torrades de pa d’espècies i reducció de moscatell amb pell de taronja, canela i clau.

preparació de Foie © Antonio Navarro

Cantaloop ens porta a la confecció dels segon plat: tonyina amb gàstrica de taronja, farigola i gingebre. I Fever dóna peu a la confecció del postre, una mousse de xocolata amb fruits vermells i petazetas de xocolata.

Tonyina amb gàstrica de taronja, farigola i gingebreMousse de xocolata © Antonio Navarro

Ja ho tenim tot llest i ara és moment de tastar-ho. Mentre mengem cadascun dels plats torna a sonar una cançó que acompanya als diferents sabors, així com la trïa de Ricard Zamora (somelier): Cava Castellroig Brut, el vi negre Saó 2008 i el vi Lustau East India Solera.

Imatge del sopar © Antonio Navarro

Una proposta interessant la de Beatriz que recomanem a tots/es els que vulguin sorprendre als seus convidats i que vulguin gaudir de la fantàstica música en directe de MIND THE JAZZ que acompanya unes receptes exquisites. Aprendràs a cuinar, ho tastaràs i després ho podràs fer a casa !

Algunes fotografies són cortesia d’Antonio Navarro Wijkmark

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.