PUBLICAT: 26/08/2010 PER: Mireia Martínez : 0
carrer del centre històric de Màlaga

Fa més de 2000 anys aquesta ciutat va ser fundada pels fenicis, que van construir un poblat al costat de l’Alcazaba i li van posar el nom de Malaka. Durant l’imperi romà la ciutat va adquirir privilegis, però encara més durant el control àrab. El 1487 els Reis Catòlics conquisten la ciutat i procedeixen a repartir les cases i les terres entre els conquistadors. Les ordres religioses són les que es queden amb el tros de pastís més gran. A finals del segle XVIII i principis del XIX la revolució industrial dóna naixement a l’alta burgesia, en concret de dues grans famílies: els Heredia i els Larios, el mateix marqués que dóna nom al carrer Larios del centre històric. Als anys 60 i 70 el boom turístic va disparar les dades demogràfiques convertint Màlaga en la capital de la Costa del Sol amb més de mig milió d’habitants.

carrer del centre històric de Màlaga

Comencem la nostra visita pel carrer Marqués de Larios i recorrem el centre històric pels carrers Santa Maria, Caldererías, Palma, Granada i Sant Agustín que ens porta a la catedral (Plaza del obispo). Aquesta va ser batejada un dia com la manquita perquè una de les seves torres estava inacabada; en una construcció que barreja diferentes estils: planta gòtica, capcelera i cobertes renaixentistes i façana principal i torre barroques.

voltants de la catedral de Màlaga

Ens arribem fins els Paseo del Parque, que destaca pel seu interès botànic, fins a la Plaça General Torrijos, on a la dreta s’obre el Paseo de la Farola que dóna inici al barri de la Malagueta que és on podem trobar l’extensa  platja de la Malagueta.

No podíem passar per Màlaga sense visitar l’Alcazaba, ciutadella defensiva construïda damunt d’una antiga fortalesa romana, que en permet obtenir una amplia panoràmica de la polació i del mar. Darrera de l’Alcazaba trobem el castell de Gibralfaro, que pel seu nom <<Jabal Faruk>> o castell del far, fa sospitar que anteriorment era un far.

Xipirons i sardines amb espeta al restaurant Manuel Cabra

Algunes recomanacions gastronòmiques:
· Restaurant El Cabra
Relació qualitat preu boníssima. Us recomanem les sardines espetades.
Adreça: Passeig Marítim Pedregal, 17
Pedregalejo (Màlaga) – Platja Pedregalejo
Tel.: 952 291 595
www.restauranteelcabra.com

· Gelateria Lauri
Gelats molt bons i al costat del restaurant El Cabra.
Adreça: Bolívia, 117
Tel.: 952 296 749

Dades d’interès

· Museu Picasso
Adreça: Palacio de Buenavista San Agustín, 8
Horari: de dimarts a dijous i diumenges i festius de 10 a 20h, divendres i dissabte fins les 21h.  L’últim diumenge de cada mes l’entrada és gratuïta.
www.museopicassomalaga.org

Les festes de la vila
· Carnestoltes: durant tot el mes de febrer.
· Setmana Santa: declarada d’interès turístic Internacional per la seva solemnitat.
· Fira: a l’agost (aquest 2010 del 13 al 23/08) els carrers del centre donen lloc a la divertida fira de dia, mentre que el recinte ferial acull la fira de nit, més propera a un maremagnum. El dia que s’inaugura, a la nit es fan uns focs artificials a la platja de la malagueta.