Vols esbrinar què amaga La Pedrera de nit?

0

Visita nocturna a La Pedrera

Aquest mes de març la Pedrera enceta un itineraris nocturns de grups reduïts on es visitaran els racons amagats de la centenària obra arquitectònica d’Antoni Gaudí (1852–1926), construïda ara fa 100 anys.

La visita comença a la planta baixa de La Pedrera, on un guia, que ens acompanya durant tota la visita, ens explica la història de la casa Milà, més popularment coneguda com la Pedrera (1906-1912), i la ruptura d’aquesta tant en l’arquitectura del moment, com en última obra civil de Gaudí, per la innovació tant en els seus aspectes funcionals com en els constructius i ornamentals.

La visita continua per la planta principal on veiem unes ombres xineses a les finestres de la família Gaudí, que està atabalada ultimant els preparatius per una festa que volen donar als més de 1000 m2 de la seva residència, on el senyor Gaudí també hi tenia el despatx.

Continuem pujant i accedim a l’interior d’un pis modernista, on veurem el saló, la cuina, els serveis,  els dormitoris i tota la decoració de la casa de l’època amb detalls de mobiliari precisos de com estaria condicionada aquella vivenda habitable.

Interior del pis modernista

Interior del pis modernista

Una imatge projectada d’una noia rentant roba, ens explica la funció de les golfes, un espai de més de 800m2 que també servia per regular tèrmicament l’edifici. La visita finalitza al terrat, on un grup de guerrers vigilants decoren la part alta de l’edifici, i on desemboquen les xemeneies i sortides de fums i de les escales de les vivendes. Els desnivells i les ondulacions, fan d’aquest espai un indret únic on es pot entreveure a la llum de la lluna, la Torre Agbar i la Sagrada Família.

Us recomanem la visita nocturna a La Pedrera per la tranquil·litat amb que es pot fer de nit i les magnífiques vistes des del terrat del rovell de l’ou de Barcelona. Una opció un pèl cara, però més personalitzada que no pas els itineraris diürns, més concorreguts i amb cues i més cues. El detall de la visita: una copa de cava al finalitzar l’itinerari que dóna peu a comentar l’excepcionalitat d’aquest monument arquitectònic.

De març a octubre:
De dilluns a diumenge de 21,30 a 0 h. Última entrada a les 22,30 h.
De 20,30 a 21,30 h. exclusiu per a grups amb reserva prèvia.
Tots els dijous, divendres i dissabtes, del 21 de juny al 8 de setembre, només hi haurà visita a les 20,30 h.

De novembre a febrer:
De dimecres a dissabte, de 20 a 22,30 h. Última entrada a les 21 h.
De 19 a 20 h exclusiu per a grups amb reserva prèvia.

• Es recomana reserva prèvia.
• Visites guiades.
• Consultar horaris per a cada idioma. Idiomes disponibles: català, castellà, anglès, francès, italià i alemany. Altres idiomes sota petició.

Informació i reserves: 93 484 51 64 reserveslapedrera@oscatalunyacaixa.com

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.