‘Coraline’, la novel·la gràfica de Neil Gaiman per Craig Russell

1

Coraline de neil GaimanNeil Gaiman conegut per l’èxit de Sandman, és autor de diversos relats de ciència ficció i fantasia (M de Magia, El conte del cementiri…) i amb la próxima estrena de la pel·lícula d’animació Coraline (juny 2009) dirigida per Henry Selick (autor de The Nightmare Before Christmas) també s’ha fet ressó de la recent aparició del còmic de la novel·la de Gaiman (2002).

Coraline està dibuixat per P. Craig Russell (il·lustrador de Batman, Conan, La flauta màgica…), i s’explica l’història d’una nena que obre una porta que li descobreix un univers paral·lel: té uns pares idèntics però amb ulls de botó, el menjar és més saborós, una habitació amb més divertiments, llibres amb imatges en moviment… un carmel per qualsevol nen. A la casa de sempre els seus pares estan ocupats amb la feina i no tenen temps per jugar amb la nena, que reclama atenció i protagonisme; mentre que a la nova vivenda Coraline és la reina de la casa, ho té tot. Però l’insistència perquè es quedi d’aquests nous pares “mosqueja” Coraline, que gràcies a la valentia i l’astúcia aconsegueix deslliurar-se’n i tornar a la seva vida d’abans. Una faula amb uns dibuixos que deixen bocabadat a l’espectador i que ens dibuixa el desig com un verí.

Coraline de neil Gaiman

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

1 comentari

  1. Neil Gaiman es un genio y Tim Burton también. Coraline me parece una fabula sobre los juegos de poder: Siempre hay alguien que quiere proyectar sus carencias sobre otro.

    Esta vez no ha sido un exito comercial, creo, quizá por la crisis, o porque Tim se ha hecho más cómodo. De todas maneras es otra ocasión más para disfrutar, ¿quie hatá peliculas de Tim Burton despues de Tim Burton?.

    Veremos con que nos sorprenden la próxima vez, ¿Sandman, el Señor de los SUeños?¿Muerte, el alto coste de la vida?

    Saludos desde el No Mundo, perdido y confuso.