PUBLICAT: 28/04/2010 PER: Mireia Martínez : 0

Elisa IglesiasAquesta és la primera novel·la d’Elisa Iglesias (Bilbao, 1972), que va estudiar Dret i s’ha especialitzat en Urbanisme i Medi Ambient. L’obra que ens presenta, coneixent una mica de la seva bibliografia, podríem pensar que es basa en fets molt propers…

Desorientación és el títol d’una novel·la que mostra uns personatges desorientats, un retrat bastant fidel del que ens podem trobar si mirem al nostre voltant. Clàudia, és advocada i té una amiga, Alícia, que ha deixat la seva família i fills per anar-se a l’Índia a meditar. Clàudia, la veu narrativa de la novel·la, fa un flashback en la recerca dels motius que poden haver induit a Alícia a prendre la decisió.

Els personatges viuen en la contradicció constant: Clàudia s’ha comprat una casa al camp però s’avorreix i desitja tornar a la ciutat, també té una relació amb Baghat (que regenta un hotel antic palau de la seva família a l’Índia) però renega d’aquesta perquè creu que no pot viure apartada de la tecnologia i no es pot adaptar als costums exòtics de Baghat i renunciar a la seva independència econòmica. El retrat són personatges buits amb reflexions poc profundes i infantils que podrien ser un reflex de la desorientació que viuen quan es deixen portar per la inèrcia i no de parar-se a pensar en el que realment un vol.

Desorientación

Novel·la de fàcil lectura on es fa menció de la teoria del decreixement, amb un final que desinfla. No et recomanem llegir-lo si no soportes la buidor permanent de gent adinerada que ho té tot i les reflexions a les que arriba no acaben de deixar entreveure el cor de la ceba.

Desorientación
Autor: Elisa Iglesias
Editorial: Caballo de Troya
127 pàgs.
12,90€