PUBLICAT: 10/10/2011 PER: toni : 0

De llibres on és recopilen fotografies sobre Marilyn Monroe se n’han editat un munt, sent el més cèlebre de tots ells el que recopila les imatges fetes en la llegendària sessió Last Sitting, a càrrec del fotògraf de moda Bert Stern, en un reportatge per la revista Vogue que va unir al fotògraf i l’actriu durant tres dies en el Bel-Air Hotel. Aquesta sessió va ser l’última que va fer l’actriu ja que tres setmanes després d’aquesta va morir. Les fotografies que van resultar de les Last Setting Sessions estan considerades com les més intimes fetes mai de Marilyn.

Taschen editarà el proper més novembre un nou llibre sobre aquesta gran icona amb el títol de Norman Mailer, Bert Stern: Marilyn Monroe, on és recullen les millors imatges d’aquella sessió, considerades les més polèmiques mai publicades d’aquesta, acompanyades per extractes de la biografia que va escriure Norman Bailer sobre l’actriu. La Marilyn que mostra Mailer ha estat considerada la més bonica, tràgica i complexa que s’ha vist mai. Aquest llibre ha estat ideat per Lawrence Schiller, col.laborador habitual de Mailer, i resulta força atractiu el joc que proposa, mostrant imatges de Marilyn als 36 anys, en el seu punt més àlgid, combinades amb el text on Mailer repassa els moments més importants de la seva vida fins arribar a protagonitzar aquell reportatge cel.lebre fotogràfic.

L’edició del llibre és presenta en dos edicions força luxoses només aptes per a butxaques plenes, o autèntics fanàtics de l’actriu. Els curiosos millor ens esperem a que publiquin l’edició normal.