Fundació Futur.cat, un projecte innovador social, ambiental i ecològic

0

Logo Fundacio FuturLa Fundació Futur.cat és una fundació privada sensibilitzada amb les dificultats de les persones expresses per trobar feina, un cop assoleixen el tercer grau o surten definitivament de la presó. Aquest va ser el motiu per fundar una associació amb l’objectiu de crear llocs de treball per a aquest col·lectiu. Es va fundar el Desembre de 1996 i avui en dia ha reinserit més de 250 persones i dóna feina a unes 80 persones.

La Fundació atén els col·lectius següents:
· Persones de l’entorn penitenciari
· Persones sense sostre
· Famílies monoparentals de pocs recursos
· Dones maltractades
· Persones amb problemes de toxicomanies o alcoholisme
· Aturats de llarga durada més grans de 45 anys
· Immigrants
· Persones amb disminucions físiques
· Altres tipus d’exclusió

La Fundació Futur.cat va començar amb un petit taller de confecció i cap al  2001 van engegar un servei de càtering (aperitius, dinars de treball, banquets de noces, xocolatades, festes familiars, festes populars…) que utilitza productes de màxima qualitat, si pot ser locals, i el 60% són ecològics i/o de comerç just. Alguns dels clients habituals són: UOC, Generalitat de Catalunya, CCOO, Barcelona activa i Amics de la gent gran.

Imatge d'un catering de Futur

Des de fa 2 anys, i en conveni amb l’Ajuntament de Barcelona, la Fundació té el Cafè Just (Sotstinent Navarro, 18), de d’ on pot donar de dinar a 100 persones amb pocs recursos els 365 dies de l’any. És el primer restaurant social que utilitza ingredients ecològics i de comerç just, i que ofereix el local (nits i cap de setmana) gratuïtament a qui necessiti un espai per una celebració, o bé per fer algun àpat per una gentada, sempre i quan ells gestionin el càtering.

jornades de formació dels cuiners de Futur a la cuina central

Més informació a futur.cat

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.