José González al Palau de la Música el próxim 3 d’abril

0

Enguany es celebra la 12ena edició del festival del Mil·leni, que ha portat noms llegendaris com el de Herbie Hancock (el 15 de desembre de l’any passat), els animats Emir Kusturica & The no smoking orchestra (el 27 de desembre, també de 2010) i la poetessa del punk i un dels noms intocables de la història del rock, com ho és Patti Smith (el passat 21 de febrer). José González (1978) és un dels que formen part d’aquest cartell tan atractiu, i estarà el próxim 3 d’abril al Palau de la Música interpretant temes dels tres treballs que ha editat fins el moment, els dos publicats sota el seu nom, i el darrer, amb Junip.

Aquest suec fill d’argentins té dos treballs en solitari: Veneer (2003) i In Our Nature (2008) i és un dels noms que ningú es deixa quan fa una llista de què s’ha d’escoltar dins del panorama actual de la música folk independent, sent un dels possibles hereus del llegat dels imprescindibles i de moment llunyans Nick Drake i Tim Buckley. Un dels hits més coneguts del seu l’àlbum de debut és Heartbeats un cover del grup The Knife,  que es va utilitzar per un anunci publicitari d’una coneguda marca de televisors. I en l’esmentat treball tenim altres temes amb més força com Lovestain, precedit per un Remain que prepara el terreny i una excel·lent composició com Crosses. El seu segon treball In Our Nature té temes tant emocionants com Cycling Trivialities, utilitzat repetidament al documental  The extraordinary life of José González, un treball de Mikel Cee Karlsson i Fredrik Egerstrand que comença la cinta amb el cover Teardrop de Massive Attack interpretada durant una actuació pel cantant. Aquest documental, vist a l’In-Edit, ha servit perquè el nom de José González es donés a conèixer en un públic més ampli a la nostra ciutat, tot i que amb Junip va tocar durant el darrer Primavera Sound.

Les cançons desprenen sensibilitat, melancolia, i acompanyen la lenta i profunda creativitat artística d’un músic que ha desenvolupat el seu talent paral·lelament amb la banda que ha format amb 2 amics (Elias Araya i Tobias Winterkorn), els citats Junip. Amb ells va publicar Fields (2010), un dels millors discs de l’any 2010. El passat 11 de febrer van cancelar el concert que tenien previst a Barcelona en el marc del Primavera Sound, i com no els vam poder veure, ara tenim l’oportunitat de fer un petit tast, en aquest cas amb el tímid, intimista i serè José González.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=m1RtzRMthzI]

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.