PUBLICAT: 04/08/2011 PER: Daniel Bossio : 0

Tal i com informàvem fa unes setmanes, aquest any Pearl Jam compleix dues dècades de rock n’ roll. Fa vint anys que moviem el cap amb Ten, alguns més que altres. 9 discs en estudi després (el darrer, Backspacer), a qui li importa el que opini la gent. La trajectòria de la banda formada (actualment i durant més temps) per Jeff Ament, Matt Cameron, Stone Gossard, Mike McCready i Eddie Vedder parla per sí sola.

De primer plat, com us dèiem, tindrem el documental de Cameron Crowe, Pearl Jam Twenty, editat a partir de 1200 hores de pel·lícula amb imatges inèdites i 24 hores de concerts, entrevistes i d’altres; s’estrenarà el 10 de setembre en el marc del Festival de Cinema de Toronto, i el mateix dia que es podrà adquirir la B.S.O del film, el 20 de setembre, s’estrenarà (només es podrà veure durant aquest dia) a una sèrie de sales dels EUA i del Canadà (esperem que també a Europa i a Espanya), sense oblidar que es podrà veure a Movies on Demand a partir de la mateixa data d’estrena a diferents sales americanes. El documental s’inicia amb un cara a cara de David Lynch i Eddie Vedder, en una entrevista que li va fer el primer al frontman de Pearl Jam fa un parell d’anys. El director de Terciopelo azul li pregunta com va començar a interessar-se per la música; el cantant contesta que amb els Beatles, agafant-li discs (menciona els Beatles) al seu tiet quan  tenia 5 anys.

Anècdotes a part, el documental, que sortirà a la venda el 25 d’octubre, es complementarà amb un llibre, amb el mateix nom, Pearl Jam Twenty, editat per Simon & Schuster als EUA i per Atlantic Books a Europa, obra de Jonathan Cohen i Mark Wilkersonna, sortirà a la llum el 13 de setembre, i recorre tota la història dels de Seattle.

El plat fort tindrà lloc a l’ Alpine Valley Music Theatre d’ East Troy, el 3 i 4 de setembre, Pearl Jam oferirà dos concerts sota el nom de Destination Weekend, acompanyats Queens of the Stone Age, Mudhoney, The Strokes, John Doe, Joseph Arthur, Glen Hansard, Thenewno2, Liam Finn, Star Anna, David Garza, The Young Evils i Jason Lytle.

Us deixem amb el tràiler de Pearl Jam Twenty (i s’inicia amb la pregunta de David Lynch):

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=oSp1YVGqw1Y]