Greg Dulli reuneix a The Afghan Whigs

0

Greg Dulli reunirà als seus The Afghan Whigs tretze anys després de la seva separació per liderar el cartell del festival I’ll Be Your Mirror-All Tomorrow Parties, que es celebrarà a l’Alexander Palce de Londres, el dies 25, 26 i 27 de maig, i al Asbury Park de New Jersey del 21 al 23 de setembre. A Londres, The Afghan Whigs seran els encarregats de posar punt i final al festival el diumenge dia 27; mentre que a New Jersey tocaran el dia 22.

A Londres, al costat de The Afghan Whigs, actuaran: Slayer (que interpretant íntegrament el seu brutal Reign in blood), Archers of Loaf, Mudhoney, Melvins, Codeine, Mogwai (que són el comissaris convidats d’aquest any), Sleep, Wolves In The Throne,Yuck, The Dirty Three, Chavez, Yob, Floor, Siskiyou, Demike Stare i Balam Acab. De moment es desconeixen el grups que formaran part del cartell de la edició americana al costat de The Afghan Whigs, de la qual Greg Dulli és el comissari encarregat de confeccionar el cartell al costat de Barry Hogan. De fet, The Afghan Whigs només tenien previst participar a l’edició americana, però la baixa de Guided By Voices (que han decidit anul.lar la seva gira de retorn) en el cartell londinenc, ha fet que Greg Dulli i els seus ocupin el seu lloc, sent aquesta, de moment, la seva única actuació a Europa.

La noticia del retorn dels autors d’alguns dels millors discs dels 90 com Gentelmen, Black Love o 1965, no deixa de ser sorprenent, ja que Greg Dulli sempre havia declarat que The Afghan Whigs mai tornarien a tocar junts, però l’insistència de Barry Hogan, director d’ All Tomorrow Parties, des de fa temps per tenir a Greg Dulli com a comissari d’una de les edicions del festival, i de la seva dona, Deborah (autèntica fanàtica del grup), han acabat per convèncer al noir hero Greg Dulli per tornar a pujar sobre un escenari al costat de John Curley i el gran Rick McCollum. Sens dubte el retorn de The Afghan Whigs s’ha convertit per molts en la noticia més excitant dels últims anys. De moment només són dos concerts, però és evident que els programadors de festivals i les promotores de mig món ja estaran fent tot el possible per aconseguir la presencia de la banda en les sales i festivals dels seus respectius països. Esperem que el Primavera Sound o l’Azkena Rock Festival facin un esforç per portar-los. La millor banda de rock de les últimes dècades ha tornat.

 

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.