PUBLICAT: 28/01/2019 PER: Daniel Bossio : 0

Tenim bones notícies. El 15 de febrer, Mastodon estarà damunt de l’escenari de la sala Razzmatazz, la que serà la seva setena visita a la nostra ciutat, la tercera a la mítica sala barcelonina. Des dels temps del seu llunyà primer àlbum, Remission, publicat el 2002, la banda d’Atlanta és àmpliament reconeguda com una de les poques bandes de rock dur i de metal més actuals capaç de mirar cara a cara als grans noms que tots tenim al cap i que tant enyorem. I és que els temps canvien, ara bé, amb Mastodon a màxim nivell, deixarem la nostàlgia per unes hores per gaudir d’un dels concerts de l’any.

Mastodon és una de les millors bandes de rock dur dels darrers vint anys. Una discografia que ha evolucionat des de les textures més dures del metall fins a un rock menys contundent i més accessible, però sense perdre intensitat. A partir de Blood Mountain, ens trobem amb una banda que disc rere disc suma virtuts i complexitat als seus discs. Si estarem tots d’acord en considerar Leviathan un disc fonamental, també coincidirem en afirmar que la banda s’ha anat alimentant i progressant disc rere disc, si bé és cert que no sempre amb la mateixa fortuna. Once More ‘Round the Sun, del 2014, per exemple, és un disc irregular on per moments es dilueixen per voler submergir-se en harmonies de guitarra excessivament mainstream i amb una sorprenent manca de punch. Dit això, mai han gravat un mal treball, i a part de Leviathan i Blood Mountain, segurament els seus dos grans àlbums, tenim els notables Crack The Skye, The Hunter, o sense anar més lluny, el seu darrer LP, Emperor of Sand, treball amb el quan varen recuperar l’essència de l’època de Blood Mountain. Només cal mirar la quantitat de material que tenen per fer un, dos o inclús tres setlists amb cançons diferents, i tots tres serien espaterrants.

Sense més preàmbuls, el 15 de febrer els fans de Mastodon i de la música rock en general tenen una cita ineludible a la sala Razzmatazz de Barcelona. I recordem també que els novaiorquesos Mutoid Man, i sobretot, els noruecs Kvelertak, banda que ha signat millors discs de rock dur dels darrers deu anys, i que arribarà amb nou cantant, després de la sorprenent renúncia d’ Erlend Hjelvik a mitjans del 2018. Per tant, anem a buscar entrades, que ens veiem d’aquí res donant-ho tot a un dels concerts de l’any. La música en directe allarga la vida, i no és broma. I segur que amb Mastodon, la recepta encara serà més miraculosa.

https://www.youtube.com/watch?v=zZbf2ub9ypg