Mor Lux Interior

0

Lux Interior, cantant y fundador de la banda icona de punk The Cramps, va morir el passat 5 de febrer a Califòrnia víctima d’una insuficiència cardíaca a l’edat de 62 anys.

Erick Lee Purkhiser, aka Lux Interior, i Kristina Marlana Wallace, aka Poison Ivy, van fundar The Cramps al 1976. Caracteritzats per un so cru i un discurs inspirat en el cine de terror de serie B, varen ser un dels grups més influents del punk americà de tots els temps. Des de White Zombie a la Blues Explosion, de Marilyn Manson a The Horrors, són varies les bandes que es poden considerar hereves de la banda de Lux Interior, algunes amb més encert que d’altres.

Al llarg de tota la seva carrera The Cramps van editar 14 àlbums, arribant al seu màxim nivell de popularitat a principis de la dècada dels 90 amb un dels seus millors treballs: Stay Sick. Pel camí queden treballs tant imprescindibles com Off The Bone, A date with Elvis o Bad Music For Bad People. Al 2004 van editar el seu últim disc How to make a monster, un gran punt i final. Amb la mort de Lux Interior el món del rock perd gran part de la poca autenticitat que li queda. Quin dels grups sorgits en els últims 10 anys li hagués pogut fer ombra als millors The Cramps?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-G8kBS7BLHI]

Comparteix

Sobre el/la redactor/a

Comments are closed.